Εκδότης - Υπεύθυνος ιστοσελίδας:

Αντωνόπουλος Θεόδωρος

Email επικοινωνίας:

[email protected]

1922-2022 ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Κάθε βράδυ στ’ ονειρό μου σεργιανάω …

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ σας προσκαλεί σε μια Επετειακή Εκδήλωση Μνήμης και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού, σε ένα συγκινητικό Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, υπό τον τίτλο:

«Κάθε βράδυ στ’ ονειρό μου σεργιανάω …»

που θα παρουσιάσουν τα Χορευτικά του Τμήματα (Ενηλίκων και Ακαδημίας), το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ώρα 19:30 με είσοδο ελεύθερη, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123).

Βασικοί σταθμοί σε αυτό το Οδοιπορικό Μνήμης και Τιμής θα είναι η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ο ΠΟΝΤΟΣ, η ΣΜΥΡΝΗ, η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και μέρη τη προσφυγιάς εδώ στην Ελλάδα, όπως η ΔΡΑΜΑ, τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ και ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, όπου άνθισε το ρεμπέτικο τραγούδι.

Αυτό το νοσταλγικό ταξίδι θα «ντύσει» μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θοδωρής Γεωργόπουλος (Κλαρίνο), Παναγιώτης Ξυδέας (Βιολί), Μιχάλης Ζάμπας (Τραγούδι – Λαούτο),  Σάκης Κάκος (Κρουστά).  

Ειδική συμμετοχή:  Ο δεξιοτέχνης στην Ποντιακή Λύρα Παναγιώτης Ιωαννίδης.

Τραγούδι (Νανούρισμα): Ηλιάνα Παπαδήμα (Μέλος του Νεανικού Τμήματος της Ακαδημίας).

Το μουσικοχορευτικό μέρος της παράστασης συνδέεται με την αφήγηση λογοτεχνικών κειμένων η οποία θα γίνει από μέλη των Χορευτικών Τμημάτων.

Διδασκαλία-Επιμέλεια των χορών: Αριστοτέλης Κατσινέλης  (χοροδιδάσκαλος)

Έναρξη Εκδήλωσης – Παρουσίαση: Εύη Στασή (Γενική Γραμματέας του Συλλόγου).

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και τη Στήριξη του Κ.Α.Π.ΠΑ Γλυφάδας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ* Συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του θεάτρου και κατά την διάρκεια της παράστασης.

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!