Αυτός ο τόπος δεν χρειάζεται επικοινωνία χρειάζεται ουσία ενσυναίσθηση κοινωνική και οικολογική συνείδηση

τρικας

Γράφει ο Μανώλης Τρίκας.

Θα μπορούσε να είναι το πιο τρελό σενάριο μιας κινηματογραφικής κωμωδίας με αντικείμενο αναφοράς τη ζωή σε μία τριτοκοσμική χώρα γεμάτο γκάφες παρωδία διαφθορά και ασυδοσία.

Δυστυχώς όμως είναι μία πραγματικότητα μιας χώρας πού ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ η χώρα καίγεται υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης βγαίνει στα κανάλια και διαλαλεί ότι. ” ένα παρθένο δάσος δεν έχει να προσφέρει τίποτα Πέραν της ομορφιάς του ενώ στην ίδια θέση ένα πανάκριβο ξενοδοχείο μπορεί να προσφέρει εκατομμύρια” Άλλοι υπουργοί παρατηρούν τις τραγικές εξελίξεις με τις καταστροφικές φωτιές μέσα από κότερα η πάνω σε πολυτελείς ξαπλώστρες σε κρυστάλλινες παραλίες, ένας από αυτούς είναι ο κύριος Μηταράκης, αρμόδιος υπουργός προστασίας του πολίτη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής κύριος Πατούλης, μιας περιοχής που χτυπήθηκε από τρεις φωτιές έσβηνε τον καημό του χορεύοντας ζεϊμπέκικο στις κολώνες του Ζαππείου. Παρατηρούμε συγκλονισμένοι να καίγεται η 111ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο εν καιρώ Ειρήνης και τα ακριβοπληρωμένα f-16 μαζί με τα ελικόπτερα να εγκαταλείπουν άρον-άρον το αεροδρόμιο ενώ άγνωστος αριθμός οπλικών συστημάτων να ανατινάζονται προκαλώντας σεισμικές δονήσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας. Το 112 και τοπικές υπηρεσίες ζητάνε από τον κόσμο να εκκενώσει επειγόντως την περιοχή αφήνοντας υπονοούμενα για τις γομώσεις των πυραυλικών συστημάτων που ανατινάζονται. Δίνοντας την αίσθηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από σοβαρά επιβλαβείς ουσίες. Στην Μαγνησία κάηκαν 49 κτηνοτροφικές μονάδες με χιλιάδες ζώα όπως επίσης και χιλιάδες στρέμματα σιτηρών. Στην Ρόδο εδώ και 12 μέρες η ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού έχει παραδώσει πάνω από 133.000 στρέμματα δάσους στις φλόγες, 50.000 ελαιόδεντρα ενώ κάηκαν τουλάχιστον 2500 ζώα. Μαζί με το δάσος καίγονται και τα τελευταία ελάφια της Ρόδου, ένα είδος προς εξαφάνιση αλλά ποιος νοιάζεται. Οι τουρίστες σε καραβάνια σαν μεταναστες έφυγαν από το νησί χωρίς κανένα σχεδιασμό. Φτάσαμε στο τραγικό σημείο να στέλνει η Βρετανία αεροσκάφη και οι ειδικές δυνάμεις για να εξασφαλίσουν ότι θα παραλάβουν τους υπήκοους τους σώους ενώ το εφεύρημα της Ελλάδας ήταν η δημιουργία hotspot δίπλα στο αεροδρόμιο ακολουθώντας μία πολιτική εξοικειωμένη στα push back. Από το υπουργείο δημόσιας τάξης αποφασίζουν να στείλουν με C130 αστυνομικούς της ομάδας Δίας να εκκενώσουν από τους κατοίκους εθελοντές τις περιοχές που καίγονται. Γεγονός που δημιούργησε συμπλοκές στο νησί μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων εφόσον οι αστυνομικοί εμπόδιζαν την προσπάθεια κατάσβεσης. Ο διεθνής τύπος διακωμωδεί τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη Ρόδο μάλιστα το BBC αναφέρει ότι “η αστυνομία μεταβαίνει στη Ρόδο για να συλλάβει την παράνομη φωτιά” Παράλληλα αποφασίζει και στέλνει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ρουμανία και τη Σλοβακία με το καράβι της γραμμής για να το πουλήσουν επικοινωνιακά στους επιβάτες των πλοιων. Στο νησί επιχειρεί ένα ελικόπτερο από την Ιορδανία και δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στην Εύβοια η γνωστή έλλειψη συντονισμού με τραγική κατάληξη η πτώση ενός μουσειακού canadair για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων. Ενώ ο υπουργός ξεστομίζει ότι “η ζωή συνεχίζεται” Μέχρι στιγμής είναι επιβεβαιωμένοι πέντε θάνατοι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές. Οι θάνατοι πέρασαν με ψιλά γράμματα από τα ΜΜΕ όπως και οι εικόνες της καταστροφής.

Ευτυχώς που ακόμα το internet είναι ελεύθερο. Οι φωτιές μαίνονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η περιφέρεια μας η Περιφέρεια Αττικής χτυπήθηκε από τρεις μεγάλες φωτιές η πρώτη στον Κουβαρά νοτιοανατολικής Αττικής που κατέκαψε Λαγονήσι Καλύβια Σαρωνίδα Ανάβυσσο η δεύτερη φωτιά πού ηρθε από την Καλλιθέα Λουτρακίου και έφτασε μέχρι τα διυλιστήρια ενώ η τρίτη φωτιά μας ήρθε από τη Βοιωτία από τα Δερβενοχώρια. Η παράταξη μας Η οικολογική συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής διαπιστώσαμε ότι χρήματα που πήρανε μέσω της περιφέρειας Αττικής Δήμοι σε αρκετές περιπτώσεις τα σπατάλησαν για να καλύψουν οικονομικες εκκρεμότητες των δήμων αυτών και δεν κατέληξαν για έργα αποψίλωσης και πυρασφάλειας. Δήμοι δασαρχείο και πυροσβεστική δεν γνώριζαν ούτε καν εάν και πού υπάρχουν πυροσβεστικοι κρουνοί. Ενώ μονοπάτια και αντιπυρικές ζώνες τους είναι άγνωστες λέξεις. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια τα χαμόγελα και το κονδύλι των 4.340.000 ευρώ για επικοινωνιακή προβολή που ψήφισε για τον εαυτό της η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Πατούλη

Το έργο είναι μηδενικό. Η ΝΔ τώρα τον αντικαθιστά σαν αναξιόπιστο και στην θέση του βάζει έναν υφυπουργό άμυνας που μοιράζει απόρρητους χάρτες στρατοπέδων στα ΜΜΕ Όσες μέρες και να μείνει αξύριστη η διοίκηση της κυβέρνησης όσους συντελεστές και να αντικαταστήσει όσους επικοινωνιολόγους και να συμβουλευτεί η Αττική αιμορραγεί η Ελλάδα πεθαίνει από ένα πολιτικό μπάχαλο.

Αυτός ο τόπος δεν χρειάζεται επικοινωνία χρειάζεται ουσία ενσυναίσθηση κοινωνική και οικολογική συνείδηση

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!