28112021
SLOGAN

Ματιά στο FACEBOOK

12 Φεβ 2021
1607 Προβ.

Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος: ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΣΕ ΠΑΦΙΛΗ, ΚΚΕ-ΠΣ

Περισσότερα...
ΣΗΜΕΊΩΣΗ ΕΚΔOΤΗ:
Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 είχα γράψει στην προσωπική μου σελίδα στο fb το εξής σχόλιο σχετικά με την ομιλία Παφίλη εκ  μέρους του ΚΚΕ στην Βουλή.
Ο κ. Παφίλης σε ένα μονόλογο γεμάτο με ρεβανσιστική ρητορία σταλινικού τύπου αμαύρωσε την ιστορία μιας από τις κορυφαίες Φοιτητικές οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Έγραφα στο σχόλιο μου:
"Τους τελείωσε ο Παφιλης μέσα στην Βουλή για τις αηδιες που ετοιμάζουν στα Πανεπιστήμια. Ξέρετε στην εποχή την δική μου τότε που η ΔΑΠ και η ΟΝΝΕΔ μάχονταν σώμα με σώμα του ΚΝΙτες το ΚΚΕ έπαιρνε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Γκρεμισαμε από το 1982 μέχρι το 1995 την παντοκρατορία τους.
Τους νικήσαμε ιδεολογικα,τους περιθωριοποίησαμε στην Νεολαία πολιτικα. Άλλωστε το είπε μόνος του.... Τότε που είχαν 40%.Φτιαχθηκε αδέλφια μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΔΑΠ, μια ΑΝΕΠΑΝΆΛΗΠΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΝΝΕΔ.
Δεν περιμένω να σηκώσουν το γάντι οι σημερινοί ΝεοΔημοκρατες του Μητσοτάκη. Δεν μπορούν. Ίσως και να ενοχλούνται ότι σε εκείνο το κάδρο ειμασταν και εμείς....
Ένα ΜΟΝΟ θα πω.
Ο Παφιλης λεβέντες του κόμματος στην Πειραιώς εσάς ξεφτιλισε.
Όχι εμάς που μείναμε πιστοί σε έναν άλλο αξιακο κωδικα.
Στο ονομα των αγώνων της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ αν σας έχει μείνει ίχνος συνείδησης απαντήστε του."
Θόδωρος Αντωνοπουλος
Εκδότης exelixinews
 
Μια οφειλόμενη ΑΠΑΝΤΗΣΗ δόθηκε. 'Οχι από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά από το πραγματικά ιστορικό στέλεχος της Νεολαίας Γιώργο Αναγνωστάκο, Υπεύθυνο Φοιτητικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Ε.Ε. της Ο.Ν.ΝΕ.Δ από το 1982 έως το 1984.
 
"Το δικαίωμα μας να μιλάμε ελεύθερα στο χώρο των σπουδών μας, δεν μας το χάρισε κανένας Παφίλης, κανένα ΚΚΕ, καμμία ΠΣΚ. Το κερδίσαμε με αγώνες, κόστος, στοχοποίηση, δημιουργία εθνικού πατριωτικού κινήματος στο φοιτητικό-σπουδαστικό και νεολαιίστικο χώρο. Σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, πόλεις, χωριά, κτήματα και εργοστάσια.
--------------------------------------------------------------------------
Παρακολούθησα τις δηλώσεις του κ. Παφίλη του ΚΚΕ στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Θα σταθώ μόνο σε ότι αφορά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το φοιτητικό κίνημα, απ΄όπου προέρχομαι.
Αν και δεν ανήκω στη γενιά της ΔΑΠ που αναφέρθηκε ο κ. Παφίλης, οφείλω να απαντήσω στην αναφορά του για τη ΔΑΠ και το φοιτητικό κίνημα.
Ισχυρίσθηκε ο κ. Παφίλης ότι όταν ήταν αυτοί κυρίαρχοι στα Πανεπιστήμια και είχαν 40% “η νεολαία και τα πανεπιστήμια συγκρούονταν ιδεολογικά για ιδέες”, ενώ τώρα που κυριαρχείτε εσείς (ΝΔ δηλαδή), κυριαρχούν άλλα πράγματα. Τα πάρτυ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δηλαδή, και ενοχλήθηκε για χυδαία αντιπαράθεση μέσω αφισετών με σεξιστικό περιεχόμενο.
Χυδαία αντιπαράθεση είναι η πρόσκληση σε ένα πάρτυ ; Τα ΚΝΕιτόπουλα δεν έκαναν πάρτυ, ή έβαζαν στις προσκλήσεις το σφυροδρέπανο, ή τη γιαγιά τους από το θωρηκτό Ποτέμκιν ;
Πουλούσαν θέματα, είπε ο κ. Παφίλης, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ. Του το είπαν οι πανεπιστημιακοί είπε.
Οφείλω να απαντήσω στον κ. Παφίλη προσπαθώντας να εκπροσωπήσω μια γενιά συναγωνιστών μου αλλά και των παλιών ιδεολογικών μου αντιπάλων, που όταν με βλέπουν στο δρόμο ή όπου αλλού με χαιρετούν με σεβασμό, γιατί ούτε λευκή σάρκα πουλούσαμε, ούτε μπόμπες ποτά, ούτε θέματα, ούτε νταβατζηλίκια.
Να θυμίσω στον κ. Παφίλη του ΚΚΕ-ΠΣΚ ότι όταν η ΠΣΚ είχε το 40% στους φοιτητικούς συλλόγους και στο φοιτητικό κίνημα όχι μόνο δεν συγκρούονταν ιδεολογικά για ιδέες, αλλά είχαν μετατρέψει τα ΑΕΙ, τους Φοιτ. Συλλόγους και τις γενικές συνελεύσεις, σε χώρους ασφυκτικού ελέγχου, όπου με σταλινικές μεθόδους, βία σωματική, ψυχολογική και αποκλεισμούς επέβαλαν τους στόχους τους.
Και όχι μόνο απέναντι στην όντως αδύναμη ΔΑΠ μέχρι το 1981, αλλά απέναντι σε όποιον είχε αντίθετη φωνή, αριστεριστή, αναρχικό και ρεβιζιονιστή. Μαζί με την ΠΑΣΠ είχαν εγκαθιδρύσει μια ιδιότυπη δικτατορία σοβιετικού τύπου την εποχή των σταλινικών διώξεων, όπου το μέλλον των διαφωνούντων ήταν η εκτέλεση και τα Γκουλάγκ.
Να θυμηθούμε τα ΚΝΑΤ, το Χημείο, τα τάγματα των οικοδόμων που έρχονταν για ενίσχυση στα ΑΕΙ; Ο πακτωλός των χρημάτων, από τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ, και η διαπλοκή τους με το αριστεροκρατούμενο καθηγητικό κατεστημένο, που αναπαραγόταν με την ανοχή και υποστήριξη του ΚΚΕ, ο πλήρης έλεγχος των ΑΕΙ, η προσωπική τρομοκρατία, η βία, η εξαγορά και κοινωνική απομόνωση των αντιπάλων είναι λίγα από τα μέσα που χρησιμοποίησε το ΚΚΕ-ΠΣΚ στα πανεπιστήμια.
Μέχρι που ο κοιμώμενος γίγαντας, η ελληνική νεολαία άρχισε το 1981 να ξυπνά μετά από μια εκλογική ήττα, οι συσχετισμοί άρχιζαν να αλλάζουν και η δημοκρατία άρχιζε δειλά να επιστρέφει. Καταλυτικός ο ρόλος της τότε ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ-ΝΔ και του φοιτητικού-σπουδαστικού τμήματος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν περνούσε μέρα τότε που δεν είχαμε επεισόδια και βιοπραγίες σε βάρος μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλη την Ελλάδα, όταν η ΔΑΠ άρχιζε να σηκώνει κεφάλι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και η ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα.
Και όταν η ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ μίλησαν με τη γλώσσα του μυαλού, της οργάνωσης αλλά και των μπράτσων για την αυτοπροστασία μας, τα πρασινοκόκκινα σταλινικά ανθρωπάκια άρχισαν να εξαφανίζονται, τα ποσοστά τους να μειώνονται, οι συσχετισμοί να αλλάζουν.
Το δικαίωμα μας να μιλάμε ελεύθερα στο χώρο των σπουδών μας, δεν μας το χάρισε κανένας Παφίλης, κανένα ΚΚΕ, καμμία ΠΣΚ. Το κερδίσαμε με αγώνες, κόστος, στοχοποίηση, δημιουργία εθνικού πατριωτικού κινήματος στο φοιτητικό-σπουδαστικό και νεολαιίστικο χώρο. Σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωριά, χτήματα και εργοστάσια.
Τότε πήγαμε και στου Μακρυγιάννη και στο Γράμμο-Βίτσι, όχι για να ξυπνήσουμε εμφυλιοπολεμικές μνήμες, αλλά για να αποσπάσουμε “τα άγια (από) τοις κυσί”, και να τους θυμίσουμε ότι είμαστε και εμείς εδώ, και θα παραμείνουμε. Τότε πρωτοπορήσαμε για ελευθερίες στη μειονότητα στη Β. Ήπειρο.
Τότε σπάσαμε το άβατο των Πανεπιστημιακών χώρων κι επιβάλαμε την παρουσία μας.
Όσο για τις σεξιστικές λέει ο Παφίλης, αφισέτες της ΔΑΠ για κοινωνικές εκδηλώσεις, με καλλίγραμμες κοπέλες, που μετά το 1990 εμφανίσθηκαν είναι τόσο αρνητικές, και όχι οι εξορμήσεις των μπριγάδων της ΚΝΕ στην Νικαράγουα για συγκομιδή καφέ, ή η ελευθεριότητα ανάμεσα τους που προήγαγε τη συντροφικότητα, το κομματικό καθήκον και την κομμουνιστική ενδυνάμωση των συντρόφων. Σεμνοτυφία της συντροφικής "παρτούζας" αλλά με κλειστές κουρτίνες, λέγεται το σύνδρομο αυτό.
Οι αφίσες της ΔΑΠ του 2000-2020 ενόχλησαν την ΠΣΚ-ΚΚΕ, ή το γεγονός ότι οι φοιτητές τους γύρισαν την πλάτη ;
Όντας σήμερα πατέρας φοιτητών και αποφοίτων, ομολογώ ότι τα δικά μου κριτήρια είναι διαφορετικά από αυτά των σύγχρονων παιδιών και της σημερινής ΔΑΠ, αλλά δεν κλείνω τα μάτια στην εποχή.
Αλλά όταν όλη μέρα βομβαρδίζεσαι από παρόμοια μηνύματα σε όλη σου τη καθημερινότητα, οι αφίσες της ΔΑΠ ενόχλησαν τον σταλινικό νεοσυντηρητισμό των τελευταίων κομμουνιστών στον πλανήτη;
Πουλούσε, λέει, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ θέματα εξετάσεων.
Μα οι καθηγητές βάζουν τα θέματα στις εξετάσεις όπου το ΚΚΕ έχει υψηλά ποσοστά. Γιατί δεν ζητάνε ευθύνες από αυτούς; Η ΔΑΠ έβαζε τα θέματα ;
Έμπλεξε ο κ. Παφίλης τα θέματα προηγουμένων εξετάσεων που μοίραζε δωρεάν σε φωτοτυπίες η ΔΑΠ για να βοηθήσει τους φοιτητές. Και καλά έκανε. Γιατί είναι παράταξη φοιτητών κι όχι κομματικό παράρτημα.
Οι τακτικές του Παφίλη και του ΚΚΕ-ΠΣΚ δημιούργησαν και γιγάντωσαν
• Την παράνομη και αντιδημοκρατική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων
• Την διάλυση του ΚΣ της ΕΦΕΕ όταν έγιναν μειοψηφία
• Την κατάργηση των πανσπουδαστικών συνεδρίων
• Την εκ των έσω κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
• Τους Γκαουλάϊτερ των πανεπιστημίων
• Την αύξηση της απήχησης των αριστερίστικων γκρομπούσκουλων
• Τος καπελωμένους εορτασμούς του Πολυτεχνείου
• Την μετατροπή των ΑΕΙ σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών και λαθραίων
• Την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με καταλήψεις, λεηλασίες, καταπατήσεις κάθε νομιμότητας, και σεβασμού σε διδάσκοντες και διδασκόμενους.
Οι ευθύνες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΝΔ είναι γιατί δεν μπόρεσαν ή δεν τόλμησαν να μετατρέψουν τους ευνοϊκούς εκλογικούς συσχετισμούς της ΔΑΠ, σε όρους πολιτικής και ιδεολογικής επικυριαρχίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά κάποιοι αρκέστηκαν σε προσωπικές εξαργυρώσεις.
Αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση για την οποία θα επανέλθω.
Αιώνιος Φοιτητής"
22 Ιαν 2021
557 Προβ.

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Η Πόλη που Θέλω
Περισσότερα...
Λαμβάνοντας την πρόσκληση για συνεδρίαση δια ζώσης, με θέμα την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, δε μπορούμε παρά να ανησυχήσουμε για την επιπολαιότητα που η διοίκηση του Δήμου αντιμετωπίζει, αυτή τη δύσκολη περίοδο, τα πράγματα, και, αντί να επικεντρωθεί στα προβλήματα της πόλης, έχει μπει σε μια διαδικασία υποβάθμισης του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, με πολλές παρατυπίες, βάζοντας σε κίνδυνο κομβικές αποφάσεις και λειτουργίες της πόλης.

Είχαμε επισημάνει τον Ιουλίου ότι το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου λειτούργησε ως όργανο του δήμαρχου και της δημοτικής αρχής, δικαιωθήκαμε μέσα σε λίγους μήνες: ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας έχουν σήμερα θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων.

Καλούμε, για μία ακόμη φορά, το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να επανέλθουν στη νομιμότητα, οφείλουμε να τηρούμε με υπευθυνότητα, χωρίς καμία εξαίρεση, τα μέτρα για τον covid-19, όπως κάνει όλη η κοινωνία. Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα τήρησης των μέτρων, δε μπορούμε να απαιτούμε απο τους δημότες συμμόρφωση κι εμείς να αδιαφορούμε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και την ΚΥΑ με σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά ζώσης .

“Η Πόλη που θέλω” δε θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής, από σεβασμό στα μέτρα για τον covid. Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να μη συμμετέχουν, διότι οι διαδικασίες είναι σαφείς και γνωστές και το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να είναι ενήμερο και να τις ακολουθεί.
 
05 Ιαν 2021
1413 Προβ.

Πολιτικές Προσεγγίσεις από την Άννα Μεθυμάκη

Περισσότερα...
 
Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. Εάν η αποτελεσματικότητα ενός κυβερνητικού σχήματος, κρινόταν από το πλήθος του, η Ελλάδα θα είχε οπωσδήποτε την πρωτοκαθεδρία σε όλη την Ευρώπη.
Όλοι όμως ξέρουμε ότι αυτό, δυστυχώς, δεν συμβαίνει.
Η Μ.Βρετανία, μ' ένα τέτοιο αυτοκρατορικό παρελθόν, αρκείται σε 20 Υπουργούς.
Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογα κυβερνητικά σχήματα. Προφανώς, δεν είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός που ανακάλυψε την πολυπληθή Κυβέρνηση, η σημερινή όμως υπερέβη τους πάντες.
Το εκπληκτικό επίσης, για όσους θεωρούν ότι πρέπει να προωθηθεί και στις θέσεις εξουσίας η ισότητα ανδρών -γυναικών είναι ότι, σε σύνολο 59 κυβερνητικών μελών, μόνο 10 είναι γυναίκες!
Υπάρχει και μια διάσταση στον ανασχηματισμό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας τους αυτοδιοικητικούς.
Είναι η απομάκρυνση από την Κυβέρνηση του μέχρι τώρα Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκου. Ο τελευταίος, παρά τον υπερβάλλοντα ζήλο του για την υπέρβαση του ισχύοντος εκλογικού αναλογικού συστήματος μέσα από καταχρηστικές διοικητικές ρυθμίσεις στα όργανα της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού, εξυπηρέτησε μεν την κυβερνητική πολιτική, αλλά όπως αποδείχτηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στη θέση του.
Ο ανασχηματισμός δεν έθιξε τα κρίσιμα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ιδιαίτερη προσοχή για να μην προκληθεί αναστάτωση και να σταλούν λάθος μηνύματα προς την άλλη πλευρά, σε αυτή τη συγκυρία, όταν η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις και τις προκλήσεις.
Θα έλεγε όμως κανείς ότι είναι κρίμα που μέσα σε τόση πληθώρα Υπουργείων και Υφυπουργείων δεν βρέθηκε θέση για ένα Υφυπουργείο Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και στη γειτονική Τουρκία), η αναγκαιότητα του οποίου επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Η Άγκυρα εξαγγέλλει συνεχώς νέα αμυντικά προϊόντα τεχνολογίας αιχμής. Η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια πολιτική της απραξίας σε αυτόν τον τομέα. Έχει παρέλθει ήδη αρκετός χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα Κυβέρνηση και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια για το που πάει και τι θα γίνει με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Υπάρχουν σήμερα νέες προοπτικές γι' αυτήν, που επιβάλλονται από την ανάγκη, αλλά και συνδέονται επίσης με τις περιφερειακές συμμαχίες της Ελλάδας και με την προωθούμενη Ευρωπαϊκή Αμυντική διάσταση που προβλέπει τη διάθεση πολύ σημαντικών πόρων για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας. Η Ελλάδα δεν πρέπει και τη φορά αυτή να είναι απούσα. Πρέπει όμως για αυτό, ν' αναλάβει πρωτοβουλίες και να χαράξει στρατηγική.
Α.Μ.
 
Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών

 


 
 
25 Ιουν 2020
1065 Προβ.

Θαλής Καραγιαννόπουλος: Όσοι κινούνται μέσα στην αγορά και ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους

Περισσότερα...

Όσοι κινούνται μέσα στην αγορά και ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους ή/και από την πνευματική τους εργασία διαβλέπουν το σοβαρότατο, ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Υγιείς μέχρι χτες επιχειρήσεις, που ασχολούνται με την παραγωγή και απασχολούν προσωπικό στενάζουν κάτω από τα δήθεν προστατευτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ευνοώντας σε τελική ανάλυση μονάχα τους αεριτζήδες, που βρίσκουν πάντα τρόπους να μην πληρώνουν. Οι Έλληνες στενάζουν κάτω από την μπόττα των τραπεζών και της εφορίας, η ακρίβεια καλπάζει, τα έσοδα του μήνα μόλις αρκούν για την πρώτη βδομάδα του. Οι μόνοι απρόσκλητοι "κάτοικοι" της Ελλάδος που μόνο παίρνουν, δίχως να προσφέρουν, οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να αγχώνονται για τίποτα και ολοένα σπέρνουν παιδιά είναι οι μουσαφιραίοι των κυβερνώντων. Δεν ξέρω πώς θα βγει αυτό το καλοκαίρι για εκατομμύρια Ελλήνων, ενώ οι γνωρίζοντες μιλούν για μια μακρά Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου από τα μέσα του Σεπτέμβρη και ύστερα. Αν βέβαια δεν επισπευσθούν και οι "εξελίξεις" με τον καλό μας γείτονα εξ ανατολών. Οι Έλληνες - όσοι τουλάχιστον έχουν λίγο μυαλό και δεν φλομώνονται με κυβερνητικό ή "ευρωπαικό" χρήμα για να κάνουν τουμπεκί - βλέπουν να στερούνται από κάθε ελπίδα, από την ίδια την πατρίδα τους και την ίδια την ζωή τους.

Thales Karayannopoulos
23 Μαϊ 2020
1056 Προβ.

ΜΙΛΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Περισσότερα...

Η τριπλετα των περιβαλλοντικων εγκληματων μαζί με τον ΣΠΑΥ.
Υπέγραψαν (λέει) μνημόνιο για τον Υμηττό,
νέα μονοπάτια, οικογενειακά πάρκα, όπου θα ανεβαίνεις με ηλεκτρικό ποδήλατο, (άρα μπετο, σταθμούς, υποδομές).
Άλλο μπετο για τα οικογενειακά πάρκα,
τα αγαπημένα του Δημαρχου(και προέδρου του ΣΠΑΥ) Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι χρωματιστές μοκέτες, τα συντριβάνια..
Εχ και κάνα δέντρο για τα μάτια του κόσμου.
Επιμελώς αποφεύγει ο Δήμαρχος να πάρει θέση για την επέκταση του ΚΥΤ(η άλλη επένδυση για το πρ. Αεροδρόμιο) και μιας και δεν του βγαίνει με τον Αδωνι, ανεβάζει μέρος της στο βουνό.
Όχληση, σκουπίδια, μπετον κι όλα τυλιγμένα πολύ προσεκτικά στην φούσκα της "ανάπτυξης" με χρωματιστό σελοφάν.
Ο Υμηττός όμως δεν έχει ανάγκη από τέτοιο φορτίο,
έχει ανάγκη από μελετημένη Αναδάσωση,
από πυροσβέση, από αυστηρό ποίηση νόμου για τους καταπατητες, εμπρηστες..
Απο ανάδειξη των φυσικών μονοπατιών..
Απο αστυνόμευση για λαθροθηρες,
50 περδικες(τυχαίο νούμερο), 10 χελώνες, 5 αλεπούδες, σκαντζόχοιροι, πουλιά, ερπετά έμειναν;
Τι είναι αυτά μπροστά στην "ανάπτυξη".
Φτιάξτε λοιπόν υποδομές για ποδήλατα στις πόλεις, οικογενειακά πάρκα, χώρους πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού, περιπάτου
στους ελεύθερους χωρους
κι αφήστε ησυχο το βουνό.
Αυτα τα σχέδια θα ακυρωθούν,
θα φροντίσουν οι πολίτες για αυτό.
Να είστε σίγουροι..

Μιλτιάδης Ευσταθιάδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ απο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πρωτοσέλιδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

booked.net

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελληνική Αστυνομία - Υπ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Δελτίο Κυκλοφορίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ.

Δελτίο Κυκλοφορίας - ΑΘΗΝΑ

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Listen on myTuner radio!Listen of myTuner Radio!

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ταινίες στην Τηλεόραση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όλοι οι Γιατροί στην Αθήνα | doctoranytime