Εκδότης - Υπεύθυνος ιστοσελίδας:

Αντωνόπουλος Θεόδωρος

Email επικοινωνίας:

[email protected]

Μεθυμάκη Άννα ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

Η Ελλάδα δεν πρόλαβε να συνέλθει από την καταστροφή των μνημονίων και βρέθηκε στη δίνη του κορωνοϊου.

Ευτυχώς, η δοκιμασία αυτή δεν έφερε στην Ελλάδα τόσο καταστροφικά αποτελέσματα σε κρούσματα και απώλειες ανθρώπων, όπως σε άλλες χώρες, που είναι κατόρθωμα του Ελληνικού λαού, που συμπεριφέρθηκε με αυτοπειθαρχία και ευθύνη. Είναι όμως βέβαιο, ότι οι οικονομικές συνέπειες, που έχει ήδη προκαλέσει και προκαλεί η πανδημία, θα είναι πολύ μεγάλες.

Αισθάνομαι την ανάγκη, ως εκλεγμένη στην Περιφέρεια, να καταθέσω τη δική μου γνώμη και πρόταση.

Όσο αναγκαία είναι η Ευρωπαϊκή και η διεθνής αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση επιδημιών, που δεν γνωρίζουν σύνορα, άλλο τόσο είναι επιτακτική η εθνική παραγωγή και η μεγαλύτερη δυνατή αυτοδύναμη εθνική προσπάθεια για τον έλεγχο και την υπέρβαση, όχι μόνο του κορωνοϊου αλλά και των οικονομικών συνεπειών που έρχονται στη συνέχεια.

Πρέπει γι’ αυτό, να είναι σύνθημά μας η στήριξη της Ελληνικής παραγωγής, γιατί αυτό σημαίνει απασχόληση των Ελλήνων εργαζομένων, οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενισχυθεί ο Έλληνας παραγωγός, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, ο επιχειρηματίας, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να στηρίξουν την οικονομία και την παραγωγή προς όφελος των πολλών. Η χώρα πρέπει να τολμήσει, να κάνει την κρίση ευκαιρία.

Η εκστρατεία για τη στήριξη της Ελληνικής παραγωγής πρέπει επίσης να συνδυασθεί με μια μεγάλη προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών προϊόντων και των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που εκτοπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από αλόγιστες εισαγωγές αντίστοιχων ξένων προϊόντων, που είναι ποιοτικά πολύ κατώτερα των Ελληνικών. Ευκαιρία λοιπόν η αξιοποίηση των πρώτων υλών μας.

Οι προσπάθειες για ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας, πρέπει, ασφαλώς, να περιλάβουν και τους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας και των καινοτόμων προϊόντων και, προφανώς, τον μεγάλο τομέα του τουρισμού, ο οποίος πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊου. Χρειαζόμαστε και στον αγώνα αυτό αυτοπεποίθηση, σωστό και αποτελεσματικό σχεδιασμό και σκληρή εργασία. Ο Ελληνικός λαός καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση, από την οποία δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπίσει ένα καλύτερο μέλλον που του αξίζει.

Θα επανέλθω με προτάσεις στους κλάδους πρωτογενούς παραγωγής και ανασυγκρότησης, αναλυτικά για τον καθένα, όπως και για το εργατικό και εργοδοτικό προσωπικό της χώρας.

Μεθυμάκη Άννα

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!