Εκδότης - Υπεύθυνος ιστοσελίδας:

Αντωνόπουλος Θεόδωρος

Email επικοινωνίας:

[email protected]

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ.ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Η Πόλη που Θέλω
Λαμβάνοντας την πρόσκληση για συνεδρίαση δια ζώσης, με θέμα την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, δε μπορούμε παρά να ανησυχήσουμε για την επιπολαιότητα που η διοίκηση του Δήμου αντιμετωπίζει, αυτή τη δύσκολη περίοδο, τα πράγματα, και, αντί να επικεντρωθεί στα προβλήματα της πόλης, έχει μπει σε μια διαδικασία υποβάθμισης του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, με πολλές παρατυπίες, βάζοντας σε κίνδυνο κομβικές αποφάσεις και λειτουργίες της πόλης.

Είχαμε επισημάνει τον Ιουλίου ότι το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου λειτούργησε ως όργανο του δήμαρχου και της δημοτικής αρχής, δικαιωθήκαμε μέσα σε λίγους μήνες: ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας έχουν σήμερα θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων.

Καλούμε, για μία ακόμη φορά, το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να επανέλθουν στη νομιμότητα, οφείλουμε να τηρούμε με υπευθυνότητα, χωρίς καμία εξαίρεση, τα μέτρα για τον covid-19, όπως κάνει όλη η κοινωνία. Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα τήρησης των μέτρων, δε μπορούμε να απαιτούμε απο τους δημότες συμμόρφωση κι εμείς να αδιαφορούμε.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και την ΚΥΑ με σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι διά ζώσης .

“Η Πόλη που θέλω” δε θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής, από σεβασμό στα μέτρα για τον covid. Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να μη συμμετέχουν, διότι οι διαδικασίες είναι σαφείς και γνωστές και το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να είναι ενήμερο και να τις ακολουθεί.

 

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!