1602201920:08
SLOGAN

Αξίζει να το δείτε!

17 Νοε 2018
785 Προβ.

Φιλανθρωπικό έργο από την Τίτη Ντολαπτσή

Περισσότερα... Περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ΠΡΟΛΗΨΗ

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας  (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α) 

σας προσκαλεί για

 ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο ισόγειο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, Λεωφ. Bουλιαγμένης 602Α 

(είσοδος παρόδου Λ. Βουλιαγμένης – απέναντι από το σήμα της Ολυμπιακής  με κατεύθυνση προς Βουλιαγμένης –       30μ από την διασταύρωση με την Λ. Αλίμου) 

την Κυριακή 18/11/2018 από τις 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Η Δράση διενεργείται από το Πολιτιστικό Σωματείο

 «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην ΠΡΟΛΗΨΗ»

υπό την αιγίδα και ευγενή ΧΟΡΗΓΙΑ

του ΙΑΣΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ- ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

και της

ΘΕΟΤΟΚΗΣ (ΤΙΤΗΣ) ΝΤΟΛΑΠΤΣΗ.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Ø Καρδιογράφημα.
  • Ø Υπέρηχο Θυρεοειδούς.
  • Ø Μετρήσεις: Οξυγόνου αίματος, Αρτηριακής πιέσεως, Σακχάρου, Χοληστερίνης και Τριγλυκεριδίων.
  • Ø Εκτιμήσεις και Συμβουλές από Ειδικούς: Καρδιολόγο, Ειδικό Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων (με εξειδικευμένη χειρουργική εκτίμηση Θυρεοειδούς Αδένα/ Παραθυρεοειδών Αδένων), Παθολόγο…

 

 

 

04 Οκτ 2018
1008 Προβ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ…

Περισσότερα...

 

Tου Αντώνιου Β. Καπετάνιου

Δασολόγου – Περιβαλλοντολόγου

 

«Θα σου στείλω μια πράσινη ελπίδα
από τα δέντρα που ζωγράφισε ο φίλος μας ο Βικέντιος Βαν Γκογκ,
θα σου στείλω ένα άνθος αχλαδιάς
να θυμηθείς πως υπάρχουμε».

(«Τάκης Λιούμης», Νικηφόρος Βρεττάκος)

Οάνθρωπος ως ον της φύσης, ως ο ίδιος «φύση», κατά την έννοια της συμμετοχής του στο φυσικό γενόμενο ως λειτουργός και πονητής, ως μετέχων στο γίγνεσθαι, έχει ανάγκη τη φύση, έχει ανάγκη την επιθυμία της επαφής και πρόσληψής της. Το αντίθετο δηλώνει παρά φύσιν συμπεριφορά και ανωμαλία στο ζην, που εκδηλώνεται ως ανωμαλία στο φυσικό γενόμενο οπού ο άνθρωπος συμμετέχει. Στο «αλί» όμως της σημερινής ζωής, που ο άνθρωπος σβήνει απροσδιόριστος, νοιώθεται η φύση ως ανεκπλήρωτος πόθος που επιζητείται στις μύχιες (εντέλει) εκδηλώσεις της. Διότι η εν πληρότητι φύση βρίσκεται μακριά του και δεν προσεγγίζεται με τις κρατούσες συνθήκες ζωής.

Ένα άνθος, μια γλάστρα, λίγα τετραγωνικά μέτρα κήπος ή αυλή, ένα μικρό πάρκο, μια ιδέα πρασίνου, μιαν αχνάδα φύσης, όλα τούτα τα ελάχιστα, τα λιγοστά ωραία της αποδέλοιπης ζωής, που προσφέρονται ως ανάσες, ως πράξεις αναβιβαστικές, αποτελούν τα νάματα του ανθρώπου στην ξηρότη του, τις πηγές στο στείρο πηγαιμό του! Η φύση συγκινεί και ψηλώνει, γι’ αυτό και ζωογονεί όταν από αυτήν ο άνθρωπος πνοηθεί. «Ο άνθρωπος στις ανώτερες κι ευγενέστερες ικανότητές του είναι όλος Φύση, και φέρει μέσα του τον παράξενο δυισμό της», υποσημείωνε στα «Σημειωματάριά του» ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε (Friedrich Wilhelm Nietzsche).

Ο άνθρωπος παίρνει από τη φύση, «μορφώνεται» από αυτήν και συστήνεται βάσει αυτής, έχοντας πορεία φύσει φυσική· στη συνέχειά του βεβαίως παρεκκλίνει εμπλουτιζόμενος με τα σπουδάγματα της λογικής, που του δίδουν εκμεταλλευτική προσέγγιση, πλην όμως έχει φυσική αρχετυπική βάση, καθόσον είναι ον της φύσης, προερχόμενος από αυτήν. Τούτο, που φαίνεται αόριστο, απροσδιόριστο και κάπως φιλοσοφικό, γίνεται κατανοητό κοιτώντας το απαίδευτο μικρό παιδί να σχεδιάζει. Κάμνει σχήματα και ζωγραφιές πρωτόλειες, «παιδικές» για το προχωρημένο μας μυαλό, μα τούτη η πρωτογένεια αποκαλύπτει την άμεση σχέση του ανθρώπου με το φυσικό γενόμενο, το προκύπτον της ύπαρξής του δι’ αυτού. Αυτά που βλέπουμε εμείς οι μεγάλοι ως ορνιθοσκαλίσματα είναι για το παιδί εικόνες που αποδίδουν χαρακτήρες, που εκφράζουν συναισθήματα. Είναι πράγματα δεδομένα για το παιδί, μιαν καταγραφή της σκέψης του μέσω της γεωμετρίας της φύσης, που εμπεριέχεται στη φύση του, στο έμφυτό του, καθότι το ίδιο όπως και κάθε ον προέρχεται από τη φύση, είναι ον της φύσης.

Στη γεωμετρία της φύσης, η ευθεία γραμμή παριστά μιαν αλληλουχία σημείων που υποτάσσονται στο νόμο της ευθύτητας. Για το παιδί η ευθεία γραμμή, η γραμμή της φύσης, γίνεται απεικόνιση της αφηρημένης έννοιας, μιαν υπόταξη σημείων στο νόημά της, και με την επεξεργασία του μυαλού μετασχηματίζεται σε φορέα μηνύματος στο πρωτογενές τούτο στάδιο της παιδικότητας, που το μυαλό δεν έχει ακόμα παιδευτεί κι εξελιχτεί. Το αντίστοιχο συμβαίνει με τα χρώματα που χρησιμοποιεί, τα μεταφερμένα από τη φύση, που αποτελούν έκφραση των συναισθημάτων του και οι αποχρώσεις τους τις αντίστοιχες αυτών. Τα δε αλλόκοτα σχήματά του δεν είναι άμορφα, έχουν νόημα, καθότι αποτελούν τρόπους έκφρασης, κάτι σαν τ’ αρχέγονα ιδεογράμματα που συνθέτουν τις πρώτες αρχετυπικές χωρικές διατάξεις.

Ο άνθρωπος συνεπώς προέρχεται από τη φύση, όσο κι αν στην πορεία του την αποστασιοποιείται ή την αποποιείται, κι έχει φύσει δέσιμο μαζί της. Η εκκίνησή του από αυτήν είναι διαμορφωτική και εν συνεχεία υποστηριχτική, καθώς η φύση υποστηρίζει την πρόοδό του με τις αρχές της, από τις οποίες δεν ημπορεί ν’ αποστεί, χρησιμοποιώντας για την επεξεργασία τους τη διάνοιά του (π.χ., στην πράξη του λογίζει την αιτία και το αποτέλεσμα, το μερικό και το ολικό, τη δράση και την αντίδραση κ.ά.) Όλη η πορεία του ανθρώπου εδράζεται στη φυσική βάση και από αυτήν παίρνει προορισμό.

Η «επιστροφή» στη φύση, όχι ολοκληρωτικά, αλλά μέσα από το νοιώσιμο τουλάχιστον στιγμών της, κάμνει τον άνθρωπο νοό και ικανό έστω ζωής, ως κοινωνό φύσης, ξανασυνδέοντάς τον με τη γενεσιουργό πηγή, με τη ρίζα, δίνοντάς του το ωραίο κι επάγωγο της ζωής π’ αποξέχασε στον πυρετό του τής ανάπτυξης, και που τόσο απαραίτητο τού είναι! Η φύση διαμορφώνει την ηθική της ζωής, από την οποία αντλεί ο άνθρωπος ζωή και πλουταίνει εσωτερικά· αρκεί να γενεί συνειδητός της. Ο άνθρωπος ηθικοποιείται διά της φύσης και πνοείται ως οντότητα, νοιώθοντάς την και σπουδάζοντάς την, διαμορφώνοντας παράλληλα στο γνωσιολογικό του περιεχόμενο την ηθική του γι’ αυτήν. Εάν η φύση αγνοηθεί, χάνεται το δόσιμό της· ως αίσθηση και ως σπουδή· ως χάρη και ως έμπνευση· ως βάστηγμα κι ως ανάπτυγμα ζωής, φτωχαίνοντας το Είναι του ανθρώπου.

(από το βιβλίο του Αντώνιου Β. Καπετάνιου  «ΦΥΣΙΣ ΕΡΓΟΝ. Νοώντας για τη φύση», ιδιωτική έκδοση, Αθήνα 2017, https://www.bookstation.gr/Product.asp?ID=40885

(φωτογραφία: Pierre Jamet, 1938)

Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή:https://dasarxeio.com

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας,αφαιρούμε άμεσα άρθρο και φωτογραφία

29 Μαρ 2018
781 Προβ.

O εφευρέτης του World Wide Web μιλά για το «φιάσκο του Facebook»

Περισσότερα...

«Αν κοιτάξετε το Facebook και το Twitter ο κόσμος συχνά δεν είναι ένα ωραίο μέρος για να βρίσκεται κάποιος».

Με τη χαρακτηριστική αυτή φράση, ο εφευρέτης του World Wide Web (www), Σερ Τίμοθι Μπέρνερς-Λι (Sir Timothy Berners-Lee), μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στη θεμελίωση της σύγχρονης τεχνολογίας παγκοσμίως, περιέγραψε, στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τις ανησυχίες του για τη χρησιμοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπου άσκησης πολιτικών παρεμβάσεων και πολιτικής επιρροής, διαρροής προσωπικών δεδομένων και γκρίζας διαφήμισης.

Μιλώντας στο International Government Communication Forum 2018, που πραγματοποιείται στη Σάρτζα, υπό την αιγίδα του Σεΐχη Sultan bin Muhammad Al Qasimi, ο σερ Τίμοθι Μπέρνερς-Λι αναφέρθηκε στις πρόσφατες υποθέσεις της διαρροής προσωπικών δεδομένων από το Facebook, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το έχουν αποκαλέσει "το Φιάσκο του Facebook" και μέρος αυτού μπορεί να συνέβη κατά λάθος και μέρος αυτού σκοπίμως (...). Στο Facebook οι άνθρωποι (...) εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά αναπόφευκτα υπάρχουν και ομάδες με πολιτική ατζέντα και ξαφνικά έχουμε μια κατάσταση που είναι απλά μη δημοκρατική».

 Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή:http://www.amna.gr

 

 Πηγή  Φωτογραφίας: https://www.google.gr  ΕΙΚΟΝΕΣ

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας,αφαιρούμε άμεσα άρθρο και φωτογραφία.

12 Δεκ 2016
3216 Προβ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Αργυρούπολη

Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο bazaar toy Πανελλήνιου Συλλόγου Ευαισθητοποίησης Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne/Becker. Ολοι ας βοηθήσουμε λίγο περισσότερο

11 Οκτ 2016
6417 Προβ.

Δωρεάν Χορηγία Επικοινωνίας Κοινωνικού Μυνήματος

Περισσότερα...Η διαδυκτιακή εφημερίδα μας στηρίζοντας την προσπάθεια ευπαθών κοινωνικών ομάδων αναλαμβάνει Χορηγός Επικοινωνίας και στηρίζει την προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Ευαισθητοποίησης Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne/Becker.

Θεωρούμε ότι είναι μία ελαχίστη συνεισφορά από την ιστοσελίδα μας στον αδιάκοπο αγώνα, ανθρώπων που καθημερινά δίνουν την δική τους μάχη.

Από την πλευρά μας τασσόμεθα αρωγοί στην προσπάθεια του Συλλόγου και των Μελών του.

Το www.exelixinews.gr αναλαμβάνει χορηγός επικοινωνίας για τις δραστηριότητες , διαθέτει ως χορηγία χρόνο  για προβολή πολιτιστικών και κοινωνικών ζητημάτων, αναλαμβάνει την εκτύπωση προσκλήσεων και αφίσας των εκδηλώσεων  συμπεριλαμβανομένου του δημιουργικού - γραφιστικού, παρέχει ειδησεογραφική κάλυψη και  αρθρογραφία των μελών του Συλλόγου για θέματα ενδιαφέροντος και προβολής του Συλλόγου, καθώς και για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Επίσης αναλαμβάνει την αποστολή τηλεφωνικών μηνυμάτων σχετικά με αναρτήσεις, δημοσιεύσεις και δραστηριότητες του Συλλόγου.

 

 

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


Φαρμακεία/Νοσοκομεία

Κίνηση σε δρόμους

Ταινίες στην Τηλεόραση