18092021
SLOGAN
02 Μαρ 2017
4546 Προβ.

Μια ψηφιακή περιήγηση στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου

b_150_100_16777215_00_images_rsz_1library.JPG

 

ΜΠΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μια ψηφιακή περιήγηση στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου ανοίγουν τα κάθε είδους αρχεία τους στη διάθεση του κοινού, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια αναγνώστες από όλο τον κόσμο.

Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και δωρεάν και δίνει την ευκαιρία και στον κάτοικο του πιο απομακρυσμένου μέρους του πλανήτη να έχει πρόσβαση σε σπάνια χειρόγραφα, φωτογραφίες και κείμενα, σε μοναδικούς θησαυρούς

Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πλουσιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου. Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ιδρύθηκε το 1800. Το 1897 μεταφέρθηκε στο χώρο όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα, στην Ουάσινγκτον. Η βιβλιοθήκη διαθέτει μια ευρεία γκάμα υλικού από συλλογές με σύγχρονα βιβλία, χειρόγραφα, σπάνια βιβλία, κυβερνητικές εκδόσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, εφημερίδες από όλο τον κόσμο, μικροφίλμ, χάρτες, μουσικές παρτιτούρες, φωτογραφικές εικόνες με δημοφιλή καλλιτεχνικά αντικείμενα και σχέδια αρχιτεκτονικής σε περισσότερες από 470 γλώσσες. Ο αριθμός των καταλογογραφημένων τεκμηρίων ανέρχεται περίπου στα 32 εκατομμύρια. Η βιβλιοθήκη σήμερα οργανώνει εκθέσεις, συναυλίες και διαλέξεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της και προωθεί με έμφαση εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες των μειονοτικών πληθυσμών. Αναπτύσσει επίσης, υπηρεσίες εξυπηρέτησης τυφλών και εκδίδει βιβλία τυπωμένα σε σύστημα Braille. Στη βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου μπορείτε να βρείτε τις κατηγορίες: Γενικά έργα, Φιλοσοφία – ψυχολογία – θρησκεία, Βοηθητικές επιστήμες της ιστορίας, Ιστορία: γενικά και ο Παλαιός Κόσμος, Ιστορία: Αμερική, Γεωγραφία – χάρτες – ανθρωπολογία – αναδημιουργία, Κοινωνικές επιστήμες, Πολιτικές επιστήμες, Δίκαιο, Εκπαίδευση, Μουσική και βιβλία που αφορούν τη μουσική, Καλές τέχνες, Γλωσσολογία και λογοτεχνία, Επιστήμες, Ιατρική, Γεωργία, T Τεχνολογία, Στρατιωτικές επιστήμες, Ναυτικές επιστήμες, Βιβλιογραφία – βιβλιοθηκονομικές επιστήμες

Δείτε το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου.

Βιβλιοθήκη του Βατικανού

Η βιβλιοθήκη του Βατικανού από τα τέλη του 14ου αιώνα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές συλλογές ιστορικών εγγράφων στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες ερευνητικές βιβλιοθήκες. Εκτός των βιβλίων, περιλαμβάνει μεγάλες συλλογές νομισμάτων και εικόνων, καθώς και χειρόγραφα αρχεία. Το 2013 ιδρύθηκε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Digita Vaticana Onlus με στόχο τηνψηφιοποίηση 82.000 χειρογράφων της Βιβλιοθήκης του Βατικανού. Χιλιάδες ιστορικά χειρόγραφα που χρονολογούνται από τις απαρχές της Εκκλησίας μέχρι τον 20ο αιώνα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού μέσω του διαδικτύου. 82.000 χειρόγραφα, ένα σύνολο περισσότερων από 41 εκατομμύρια σελίδες. Έργο που διαρκεί δέκα χρόνια. Με ένα κλικ στην καρδιά της μεγαλύτερης ερευνητικής βιβλιοθήκης. Τα χειρόγραφα που ψηφιοποιούνται εκτείνονται από την προκολομβιανή Αμερική και την Κίνα, την Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή και συμπεριλαμβάνουν όλους τους πολιτισμούς που σημάδεψαν τον πολιτισμό της Ευρώπης. Η επίσημη βιβλιοθήκη της Αγίας Έδρας που έχει αναλάβει το τεράστιο έργο φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια απλή σε κάθε χρήστη, βάση δεδομένων. Τα χειρόγραφα επιλέγονται και σαρώνονται από ειδικές συσκευές  σχεδιασμένες για να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των πρωτότυπων εγγράφων, πριν επανατοποθετηθούν στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την βιβλιοθήκη του Βατικανού εδώ.

 

Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή:http://www.elculture.gr

Πηγή  Φωτογραφίας: http://www.elculture.gr

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας,αφαιρούμε άμεσα άρθρο και φωτογραφία.

 

Pin It

ΕΙΔΗΣΕΙΣ απο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πρωτοσέλιδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

booked.net

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελληνική Αστυνομία - Υπ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Δελτίο Κυκλοφορίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ.

Δελτίο Κυκλοφορίας - ΑΘΗΝΑ

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Listen on myTuner radio!Listen of myTuner Radio!

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ταινίες στην Τηλεόραση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όλοι οι Γιατροί στην Αθήνα | doctoranytime