Εδιμβούργο: Ξεκίνησε το Fringe Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνών παγκοσμίως.

Πνευματικά Δικαιώματα  Andrew Milligan/AP . Από euronews

Εκατοντάδες καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Εδιμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνών παγκοσμίως, το διάσημο Edinburgh Fringe Festival.

Φέτος που συμπληρώνει 75 χρόνια λειτουργίας, αναμένεται να φιλοξενήσει ως τις 29 Αυγούστου περισσότερες από 300 παραστάσεις από συνολικά 58 χώρες με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει γνωστούς κωμικούς, όπως ο Φράνκι Μπόϊλ, ο Στιούαρτ Λη και ο Αλ Μάρεϊ.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ωστόσο οι καλλιτέχνες είναι το κόστος της διαμονής καθώς το διάσημο φεστιβάλ έχει μηνιαία διάρκεια κι αυτό είναι απαγορευτικό για αρκετούς από εκείνους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. 

Η ηθοποιός Τρίνιτι Σιλκ, εξηγεί ότι η θεατρική ομάδα στην οποία ανήκει χρειάστηκε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα κι αυτό από μόνο του «είναι ένας μεγάλος αγώνας». Δηλώνει ακόμη ότι η πόλη έχει την ευκαιρία να εμπλακεί αν θέλει «λίγο παραπάνω σε όλο αυτό που γίνεται και να υποστηρίξει περισσότερο τους καλλιτέχνες». 

Η αφίσα της φετινής διοργάνωσης του Edinburgh Fringe Festival   –   Πνευματικά Δικαιώματα  Andrew Milligan/APhttps://youtu.be/Fp1AmDjjCiM

Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή:https://gr.euronews.com &

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!