Έναρξη του φεστιβάλ με τον Birdman

Με την κωμωδία Birdman ξεκίνησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Κοινό και κριτικοί υποδέχθηκαν την ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη Ινιαρίτου με εγκωμιαστικά σχόλια

 Μια επιτυχία στο ξεκίνημα αποτελεί την ιδανική έναρξη για κάθε φεστιβάλ κινηματογράφου. Πέρυσι η διοργάνωση ξεκίνησε με την ταινία Gravity, που απέσπασε τελικά επτά Όσκαρ. Και φέτος, η ταινία Birdman, στην οποία ο 62χρονος Μάικελ Κίτον υποδύεται έναν σταρ παρελθόντων ετών, σημείωσε παρόμοια επιτυχία αποσπώντας θετικά σχόλια του κοινού, αλλά και των κριτικών κινηματογράφου.

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται 55 κινηματογραφικές παραγωγές, εκ των οποίων 20 διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο, το «Leone d‘ Oro» ( Χρυσό Λέοντα), ενώ ήδη ξεχωρίζουν πολλές από τις νέες ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ. Τα βλέμματα όλων φέτος είναι στραμμένα όμως και στο παράλληλο πρόγραμμα «Venice Classics», όπου θα παρουσιαστούν σπουδαίες ταινίες από το ιστορικό αρχείο του ιταλικού φεστιβάλ, οι οποίες έχουν υποστεί επεξεργασία με σύγχρονα μέσα.

Στη Βενετία αναμένεται και ο Φατίχ Aκιν, ο γερμανός σκηνοθέτης τουρκικής καταγωγής, που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από μεγάλη μερίδα του σινεφίλ κοινού ανά τον κόσμο. Ο Aκιν, που θεωρείται φαβορί για τον «Χρυσό Λέοντα», διαγωνίζεται με την ταινία «The Cut», η οποία πραγματεύεται πτυχές της γενοκτονίας των Αρμενιών στην Τουρκία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο όσο και αμφιλεγόμενο στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα στο              http://www.dw.de/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-birdman/a-17884763

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!