Γαλλία: Η ηλεκτρονική μουσική στην όπερα.

Daft Punk   –   Πνευματικά Δικαιώματα  Matt Sayles/Matt Sayles/Invision/AP

Στις «Μυθολογίες» την τελευταία του δημιουργία που παρουσιάζεται στην Εθνική Όπερα του Μπορντό, ο χορογράφος Ανζελίν Πρελζοκάζ επέλεξε έναν συνθέτη που δεν περίμενε κανείς. Το πρώην μέλος των Daft Punk Τομά Μπανγκλατέρ, που έγραψε το πρώτο του κομμάτι για συμφωνική ορχήστρα.

«Υπάρχουν πολλές επιρροές από την μπαρόκ μουσική. Ο Τομά έχει εμπνευστεί από τον Μπαχ, από τον Βιβάλντι από την αγνότητα του να γράφεις, από την αγνότητα του στυλ» δήλωσε ο μαέστρος Ρομέν Ντουμά.

«Το να συνεργάζεσαι με τον Τομά Μπανγκλατέρ είναι μια σπουδαία εμπειρία και ήθελα να το εκμεταλλευτώ, δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία» δήλωσε ο χορογράφος, Ανζελίν Πρελζοκάζ .

Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή:https://gr.euronews.com/culture/2022/07/03/h-hlektroniki-mo8siki-stin-opera?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR21QPTXlHYLGPFEXD1QcJ_rlTPW3XG1ZTPxUYcHgfuiq9TYUGKPBSgigGk#Echobox=1656921370

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!