Εκδότης - Υπεύθυνος ιστοσελίδας:

Αντωνόπουλος Θεόδωρος

Email επικοινωνίας:

[email protected]

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «Αφιέρωμα στο Αιγαίο του Οδυσσέα Ελύτη»

Ένα δίωρο αφιέρωμα στο Αιγαίο του Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάζει η εκπομπή «Ταξιδεύοντας με φως ελληνικό», που μεταδίδεται την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 17:00, από τη Φωνή της Ελλάδας. 

«Ένα δειλινό στο Αιγαίο, περιλαμβάνει τη χαρά και τη λύπη σε τόσες ίσες δόσεις που δε μένει στο τέλος παρά η αλήθεια», γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης. Αυτή τη θάλασσα, με τη  μεγάλη και μακρόχρονη ιστορία, που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ύμνησε η πένα του Ελύτη, του Νομπελίστα ποιητή από τη Λέσβο, ο οποίος δικαιολογημένα ονομάστηκε «ποιητής του Αιγαίου».

Ο Οδυσσέας Ελύτης έχει υμνήσει στην ποίησή του τον ήλιο, τη θάλασσα, το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο με τα κάτασπρα σπιτάκια, τα ξωκλήσια και τους βράχους  που είναι σπαρμένοι στο πέλαγο. Την αγάπησε αυτή την πανέμορφη θάλασσα με το απέραντο γαλάζιο της, η οποία μας ταξιδεύει μέχρι σήμερα στην απεραντοσύνη του φωτός και στην αιωνιότητά της.

Η εκπομπή παρουσιάζει ένα δίωρο αφιέρωμα στο Αιγαίο του Ελύτη, μέσα από ποιήματά του που έχουν μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Λίνο Κόκοτο, τον Ηλία Ανδριόπουλο και άλλους σπουδαίους συνθέτες μας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννης Παπουτσάκης

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, ώρα 17:00-19:00

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα στηνΠηγή:https://press.ert.gr/grafeio-typou-ert/i-foni-tis-elladas-taxideyontas-me-fos-elliniko-afieroma-sto-aigaio-toy-odyssea-elyti-kyriaki-19-06-2022/

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!