Η νότια Ευρώπη φλέγεται – Μεγάλες πυρκαγιές σε Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία.

Φωτό αρχείου   –   Πνευματικά Δικαιώματα  Joao Henriques/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η Νοτιοδυτική Ευρώπη φλέγεται. Αρκετές χώρες δίνουν μάχη με τις φλόγες με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δύσκολη στην Πορτογαλία. Πάνω από 24 φωτιές μαίνονται στη χώρα, με τη μεγαλύτερη αυτή στο Αλγκάρβε. Η πυρκαγιά καίει από την Τρίτη και έχει φτάσει στην περιοχή Κουίντα ντο Λάγκο, ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Ευρώπης. Οι εκκενώσεις περιοχών όπου πλησιάζουν τα πύρινα μέτωπα είναι συνεχείς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται νυχθημερόν για να ελέγξουν τις πυρκαγιές. Σπίτια έχουν ήδη καεί στη Λεϊρία και το Σανταρέμ, όπου η φωτιά μαίνεται από την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ευρωπαϊκό Σύστημα Κοπέρνικος, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός για όλη τη Μεσόγειο.

Στην Ισπανία, η φωτιά που καίει από τη Δευτέρα στη Σαλαμάνκα παραμένει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους πάνω από 400 κάτοικοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούν να περιορίσουν την πυρκαγιά λόγω των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή:https://gr.euronews.com

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!