Εκδότης - Υπεύθυνος ιστοσελίδας:

Αντωνόπουλος Θεόδωρος

Email επικοινωνίας:

[email protected]

Γαβρίηλ Αραμπατζής: Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης, υπογεγραμμένες και αναρτημένες στην Διαύγεια χωρίς να έχει γίνει συζήτηση

Τοποθέτηση απο την Δημοτική Παράταξη Ηλιούπολης “Η Πόλη που θέλω”:

Πριν από λίγες μέρες ζητήσαμε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και την εκτελεστική επιτροπή να γνωστοποιούνται έγκυρα και έγκαιρα οι εισηγήσεις των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου. ( https://bit.ly/2Vdw5Yq )

Δυστυχώς νέα γεγονότα  που συνέβησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση, όχι μόνο επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα, αλλά μας δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που λειτουργεί το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατά την συνεδρίαση στις 18/6 έκανε την πρόταση (την οποία αποδέχτηκε το δημοτικό συμβούλιο) να συνεχιστεί η συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα διότι πολλά θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν πρόλαβαν να συζητηθούν.
Σήμερα λάβαμε ενημέρωση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι η συνεδρίαση που διακόπηκε στις 18/6 δεν θα πραγματοποιηθεί στις 25/6.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και την απόφαση για συνέχιση της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

«  Άρθρο 8

 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με απόφασή του, να διακοπεί και να συνεχιστεί μεταγενέστερα για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία το συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση, όταν λόγω της σοβαρότητας και της φύσης των θεμάτων παρατείνεται η συζήτηση.»

Επιπρόσθετα, με έκπληξη είδαμε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, υπογεγραμμένες και αναρτημένες στην Διαύγεια για τις οποίες δεν έχει γίνει συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου.

Καλούμε: 

– το προεδρείο να μας προσκομίσει τα πρακτικά των συζητήσεων για τα συγκεκριμένα θέματα και να δημοσιοποιήσει το video της αντίστοιχης συνεδρίασης. 

– τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχαν στην διαδικασία της ψηφοφορίας και φαίνεται ότι υπερψήφισαν τις αποφάσεις, να πάρουν θέση επί των θεμάτων 

“Η Πόλη που θέλω”, κατά την εκλογή του προεδρείου τον Σεπτέμβρη, τίμησε με την ψήφο της τις προτάσεις των παρατάξεων ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ – ΕΝΑΚ, ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ αντίστοιχα για τη θέση του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύουμε στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου και καλούμε τους συναδέλφους να τιμήσουν το θεσμικό τους ρόλο, πέρα από προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής, είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα (Διατμηματικό Πρόγραμμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς).

Εργάστηκε στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας και πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και η τρέχουσα θέση του είναι στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.
Έχει διδάξει πληροφορική σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως μόνιμος εκπαιδευτικός (ΑΣΕΠ 2000), σε Στρατιωτική Σχολή, σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ηλιούπολης και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ζωγράφου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ως ερευνητής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα «Κατάρτιση αιρετών εκπροσώπων πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» καθώς και στην εκπαίδευση αυτών στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Έχει συμμετάσχει ως μέντορας στο crowdhackathon #smartcity κατά τα έτη 2017 και 2018.

Έχει διατελέσει:

  • δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης από τον Ιανουάριο 2007 έως και τον Αύγουστο του 2014,
  • πρόεδρος της Δημοτικής Κατασκευαστικής Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης (ΔΕΚΕΗΛ) το 2007,
  • αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης το 2008 και το 2009,
  • αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηλιούπολης το 2010,
  • αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Ηλιούπολης το 2013 και το 2014,
  • μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης “ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ”. από το 2011 μέχρι και το 2014.
  • Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης  από το 2014 μέχρι και το 2018

 

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!