Ηνωμένο Βασίλειο: “God save the King”

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε ηπρώτη θρησκευτική τελετή μνήμης για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Εικόνα από τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγ Παύλου – Πνευματικά Δικαιώματα  Ian Vogler/AP

Περίπου 2.000 πολίτες, μεταξύ των οποίων και κρατικοί αξιωματούχοι , όπως ο Δήμαρχος του Λονδίνου, η Πρωθυπουργός και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, παρευρέθηκαν σε αυτόν τη λειτουργία .

Στη διάρκεια της λειτουργίας υπήρξε μια πραγματικά ιστορική στιγμή όταν η εκκλησία τραγούδησε το “God Save the King” αντί του “God Save the Queen” για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια.

Αν και ο Κάρολος Γ’ δεν ήταν παρών, η ομιλία του μεταδόθηκε για το κοινό.

«Έχω ανατραφεί για να αγαπώ την αίσθηση του καθήκοντος προς τους άλλους» είπε. «Και για να κρατώ με τον μέγιστο σεβασμό τις πολύτιμες παραδόσεις, τις ελευθερίες και τις ευθύνες της μοναδικής ιστορίας μας και του συστήματος κοινοβουλευτικής διακυβέρνησής μας. Όπως έκανε η ίδια η βασίλισσα με μια τέτοια ακλόνητη αφοσίωση, δεσμεύομαι και εγώ τώρα επίσημα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου που ο Θεός μου παραχωρεί, να τηρώ τις συνταγματικές αρχές στην καρδιά του έθνους μας.»

Πριν από το λόγο του ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ συναντήθηκε με την νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας.

Διάβαστε περισσότερα στην Πηγή:https://gr.euronews.com

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!