Εξάρθρωση Οργάνωσης Διακίνησης παράνομων μεταναστών

Σύλληψη αλλοδαπού ηγετικού μέλους εγκληματικής οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών

Ο συλληφθείς φέρεται ως ο οργανωτής της μεταφοράς μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία με τη χρήση πλωτού σκάφους, που είχε ως κατάληξη τον πνιγμό δώδεκα (12) μεταναστών στις 15-11-2013 στην περιοχή Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας .

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) υποθέσεις

Σε συνέχεια του από 13-1-2014 Δ.Τ. Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με την εξάρθρωση, από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης παράνομων μεταναστών, συνελήφθη χθες (28-1-2014) το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, μετά από πολυήμερες έρευνες, ένας (1) αλλοδαπός Αιγυπτιακής καταγωγής, ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς εμπλέκεται συνολικά σε πέντε (5) υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης. Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται αφορούν στις περιοχές της Θράκης, της Ροδόπης, της Λευκάδας, της Αττικής και της Κορινθίας.

Ειδικότερα, σε μία από τις παραπάνω, ο συλληφθείς φέρεται ως ο οργανωτής της μεταφοράς μεταναστών από τη χώρα μας στην Ιταλία με τη χρήση πλωτού σκάφους, που είχε ως κατάληξη τον πνιγμό δώδεκα (12) μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων (4) ανηλίκων, στις 15-11-2013 στην περιοχή Πάλαιρος Αιτωλοακαρνανίας.

Το εγκληματικό προφίλ του συλληφθέντα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα βίαιο και σκληρό, ενώ σε κάθε προσπάθεια προσαγωγής του αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψη και επιχειρούσε να διαφύγει, ενώ παραβίαζε συστηματικά τους περιοριστικούς όρους, που του είχαν επιβληθεί σχετικά με την εμφάνισή του σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) κινητό τηλέφωνο και τρεις (3) κάρτες SIM .

Ο συλληφθείς, κατηγορούμενος κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, όπως προώθηση μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό από κερδοσκοπία κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και πρόκλησης ναυαγίου εκ προθέσεως από το οποίο επήλθε θάνατος, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών Αθηνών. 

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!