Τελευταίο αντίο στον Τάσο Μητσόπουλο

 

 
 

11:58 – Αρχίζει η εξόδιος ακολουθία στην παρουσία όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, φίλων, συνεργατών, συγγενών του εκλιπόντα καθώς και χιλιάδων κόσμου.

11:54 – Έφθασε στην εκκλησία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

11:47 – Η οικογένεια δέχεται αυτή την ώρα τα συλλυπητήρια των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. 

 
11:40 – Φθάνει τώρα στον ιερό ναό, ο Υπουργός Έθνικης Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσωπικός φίλος του Τάσου Μητσόπουλου.

11:34 – Συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση του κόσμου στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού. Χιλιάδες κόσμου έχουν συλλυπηθεί την οικογένεια Μητσόπουλου, ενώ τρία ημιφορτηγά οχήματα της Εθνικής Φρουράς, έχουν γεμίσει με λουλούδια που παίρνουν απλοί πολίτες στον εκλιπόντα Υπουργό.

11:25 – Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, έχει συλλυπηθεί την οικογένεια.

11:08 – Έφθασε πριν από μερικά λεπτά στην εκκλησία, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μαζί με τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, για να συλλυπηθούν την οικογένεια του Τ. Μητσόπουλου. Κοσμοσυρροή εντός και εκτός του ναού.

10:40 – Η σορός βρίσκεται εντός της εκκλησίας, όπου η οικογένεια του εκλιπόντος, η σύζυγος και τα παιδιά του, άρχισαν να δέχονται τα συλλυπητήρια των παρευρισκομένων που έχουν γεμίσει το ναό.

10:33 – Στρατιωτικό άγημα μεταφέρει αυτή τη στιγμή στα χέρια, το φέρετρο. Οδεύοντας προς το εσωτερικό του ναού, ο κόσμος χειροκροτεί.

10:25 – Εισέρχεται αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ο κιλλίβαντας πυροβόλου που μεταφέρει το φέρετρο με τη σορό του Τάσου Μητσόπουλου, με το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί να χειροκροτεί.

10:15 – Εδώ και μερικά λεπτά έχει ξεκινήσει η συνοδεία του φέρετρου από κοντινή απόσταση από την εκκλησία, όπου θα τελεστεί η κηδεία. Το φέρετρο συνοδεύει το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται εντός ολίγων λεπτών να φθάσει στο προαύλιο του ναού. Προηγούμενως, η πομπή είχε περάσει από την οικία του Τάσου Μητσόπουλου, όπου τελέστηκε τρισάγιο.

09:30 – Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα – Κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο ναό

Πένθιμα άρχισαν να ηχούν γύρω στις 09:15 π.μ. οι καμπάνες του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, όπου γύρω στις 10:30π.μ. αναμένεται να φτάσει το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντα Υπουργού Άμυνας.
 
Ήδη, οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία είναι κλειστοί ενώ εκατοντάδες πολίτες άρχισαν να καταφθάνουν κρατώντας στεφάνια και ανθοδέσμες με τη συγκίνηση να είναι διάχυτη.
 
Στο τιμητικό άγημα, το οποίο παίρνει σιγά – σιγά τη θέση του περιλαμβάνονται καταδρομείς αλλά και άνδρες της ΕΛΔΥΚ.

Το τελετουργικό της κηδείας

Με βάση το τελετουργικό, 150 μέτρα από το ναό, η σορός του εκλιπόντος θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου και θα μεταφερθεί στην εκκλησία συνοδευόμενη από Υπουργούς και αξιωματικούς. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, η σορός θα μεταφερθεί από στρατονόμους και εν πομπή στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοντού.  

Τα σχολεία της Λάρνακας θα κλείσουν στις 11:00, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία. Γενικότερα, στα εκπαιδευτήρια
της Κύπρου, κατά τις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος υπουργού.

Η οικογένεια του εκλιπόντος Τάσου Μητσόπουλου θα δεχτεί συλλυπητήρια στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού από τις 10:45 – 11:30 από το κοινό και 11:30-11:50 από τους επισήμους.

Κλείνουν δρόμοι

Η Αστυνομία ανακοίνωσε από χθες ότι λόγω της κηδείας του εκλιπόντος Υπουργού Άμυνας, θα αποκοπούν για περίοδο 15 λεπτών περίπου, οι ακόλουθοι δρόμοι:

Γύρω στις 10:00 π.μ. και γύρω στη μία το μεσημέρι. ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο ΓΣΖ προς τη Λάρνακα και γύρω στη μία η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή από τα φώτα της Πυροσβεστικής με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Όπως αναφέρεται, η Αστυνομία θα βρίσκεται στους δρόμους της περιοχής της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού και του Κοιμητηρίου για βοήθεια του κοινού.

Η Αστυνομία απευθύνει παράκληση προς το κοινό όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Λίγα λουλούδια κι ένα δάκρυ…

Γείτονες, φίλοι και γνωστοί πέρασαν χθες έξω από την οικία του Τάσου Μητσόπουλου στην Αραδίππου για να αποθέσουν λίγα λουλούδια, να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του και να τον αποχαιρετήσουν. Στα δακρυσμένα μάτια τους αποτυπωμένο το μεγάλο ερώτημα για την τόσο πρόωρη και άδικη απώλεια. Αλλά και με τα πιο καλά λόγια για τον άνθρωπο.

Πηγή: philenews /  ΚΥΠΕ
Γράφει: Ευαγγελία Σιζοπούλου
Ανταπόκριση: Πάμπος Βάσιλας

 
ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/191330/teleftaio-antio-ston-taso-synechis-enimerosi
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:www.google.com
  

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!