Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα.

Ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επελέγη από το Yπουργικό Συμβούλιο, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα.

Σε μία δύσκολη συγκυρία, με το ενδεχόμενο διενέργειας διπλών εκλογών, η κυβέρνηση αποφάσισε, όπως το σύνταγμα ορίζει, την επιλογή ως νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του πολύπειρου εισαγγελικού λειτουργού Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ισίδωρος Ντογιάκος

Η επιλογή του έγινε από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα με κριτήρια αξιοκρατίας, στη λογική ότι οι κορυφαίες θέσεις της δικαστική ιεαραρχίας, οφείλουν να καταλαμβάνονται από ικανούς δικαστικούς.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, που έχει ακόμα μόνον ένα χρόνο, ως θητεία για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι από τους πλέον προβεβλημένους εισαγγελικούς λειτουργούς με εγνωσμένες ικανότητες και κύρος.

Εχει διατελέσει επί χρόνια σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας, ενώ κατά καιρούς στην πολυετή περί τα 40 χρόνια δικαστικής του διαδρομή, έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων με σημαντικές παραμέτρους.

Η κορωνίδα όμως της δικαστικής του πορείας υπήρξε η ιστορική πρόταση του για παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση, με βαριά στοιχειοθέτηση και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, έτσι ώστε το δικαστήριο δίκασε και καταδίκασε με όχημα την πρόταση Ντογιάκου.

διαβάστε περισσότερα στην πηγή:https://www.kathimerini.gr/society/561940003/o-isidoros-ntogiakos-neos-eisaggeleas-toy-areioy-pagoy/?fbclid=IwAR0GIJkN7ozOFooaY_cs9bkuqv1JGed5-UVtq1VbLoaPgstHVPNcCGVAAz4

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!