Διαγωνισμός για τη συμμετοχή στην τελετή απονομής βραβείου Νόμπελ Ειρήνης

Διαγωνισμός για τη συμμετοχή στην τελετή απονομής βραβείου Νόμπελ Ειρήνης

Οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν  στο εξής ερώτημα: Τι σημαίνει για σένα ειρήνη στην Ευρώπη; Θα πρέπει να πάρουν μολύβι και χαρτί – ή υπολογιστή – και να στείλουν ένα σχέδιο (εάν είναι μεταξύ 8 και 12 ετών) ή ένα σύντομο κείμενο το πολύ 120 χαρακτήρων (εάν είναι μεταξύ 13 και 24) έως τις 25 Νοεμβρίου 2012. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία, συνδιοργανωτής με την ΕΕ του διαγωνισμού, θα επιλέξει κατά πρώτον τις 16 καλύτερες συμμετοχές για κάθε ηλικιακή ομάδα (8-12, 13-17 και 18-24) και μια επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις τελικούς νικητές (έναν για κάθε ηλικιακή ομάδα).Tο Συμβούλιο της Ευρώπης εξήγγειλε διαγωνισμό για τη συμμετοχή 4 νέων Ευρωπαίων που θα συνοδεύσουν τους ηγέτες της ΕΕ στην απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης που θα απονεμηθεί στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2012. Ο διαγωνισμός αφορά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 8-24 ετών πολιτών χώρας της ΕΕ, προσχωρούσας ή υποψήφιας χώρας στην ΕΕ.

Οι 16 προεπιλεγείσες συμμετοχές από την κατηγορία 18-24 θα κοινοποιηθούν και στο Facebook και θα τεθούν σε ψηφοφορία. Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους θα προσκληθεί στο Όσλο. Ο νικητής αυτός θα προσκληθεί επίσης στο Στρασβούργο, για μια ειδική εκδήλωση σχετικά με το βραβείο Νόμπελ στις 12 Δεκεμβρίου, όπως και οι 9 επιλαχόντες.

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο συμμετοχής παρακαλώ ανατρέξτε στην ιστοσελίδα:

http://consilium.europa.eu/peace4eu?lang=el

Για τους κανόνες του διαγωνισμού:

http://consilium.europa.eu/media/1794620/pnp-rules-of-contest-el.pdf.

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!