28112021
SLOGAN
10 Φεβ 2012
2792 Προβ.

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ‘’ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ’’ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ  ‘’ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ    ΚΡΙΣΗ’’    ΑΙΤΙΕΣ   ΚΑΙ  ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 άρθρο του Γιώργου Λιάτσου.

…. ενώ  τα μικρόβια της  αρρώστιας – οικονομικοκοινωνική  κρίση – ανιχνευτήκαν,  η θεραπεία της  έχει αποτύχει  και αυτό γιατί ακόμα μέσα στην έξαρση της δεν έχουν καταπολεμηθεί  ριζικά οι αιτίες  που την προκάλεσαν .

Ο παγκόσμιος πλούτος  που ελέγχεται από  5με  8 οίκους που κόβουν νόμιμα μέχρι και  χρήμα για να  ελέγχουν  τα κράτη ,

Οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι  , η γενικευμένη  διαφθορά , η φοροδιαφυγή  που είναι σπιτωμένη σε κάθε είδους OFSOR οίκους ανοχής , οι εγκάθετοι πολιτικοί που ανέχονται κάθε φορά  να τους τραβούν   τ α  …. δια  γιατί  δεν είναι υπάκουοι  στο σύστημα που… έσκυψαν ( όταν πάνε να αρθρώσουν κάποια λέξη αντίδρασης ) , ο λαός που μέσα στη εικονική   καθημερινότητα του δεν  του  αφήνουν  περιθώρια  όχι να σκεφτεί  και να αντιδράσει , αλλά  ούτε για να κλάψει με τα χάλια του, είναι βασικότερες.

 

Αυτές  οι αιτίες πρέπει πρώτα  να καταπολεμηθούν με όποια… δραστική κοινωνική αντιβίωση, για να υπάρξει ριζική  θεραπεία στην ασθένεια –οικονομικοκοινωνική  κρίση --.

Η μεταδοτικότητα αυτής της αρρώστιας  κατάντησε παγκόσμια επιδημία και υπάρχουν, δήθεν, ηγέτες σήμερα που προσπαθούν να την θεραπεύσουν  δίνοντας ασπιρίνες , κοροϊδεύοντας  και μοιχεύοντας  τους ασθενείς  λαούς ,  ενώ γνωρίζουν  ότι τα μικρόβια που προκάλεσαν την ασθένεια         –οικονομική κρίση – έχουν φύγει από καιρό  μέσα  κάποια οικονομικοκοινωνικά  διεφθαρμένα   εργαστήρια…   διασπείροντας τον όλεθρο  παντού,   προκειμένου  να έχουν  τον πλήρη έλεγχο του  παγκόσμιου  πλούτου  -έτσι άρχισαν  με  εδάφη και  κράτη που μπορούν να τους δώσουν  πολλά   και εύκολα , δείτε μόνοι σας  που θέλουν να ελέγξουν πρώτα  (Ελλάδα – Μεσόγειο –Μέση Ανατολή  κτλ ) --  αυτά  είναι   σενάρια που παλιότερα τα βλέπαμε  σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας  με ψυχασθενείς χαρακτήρες , σήμερα δυστυχώς  είναι πραγματικότητα.

Η μόνη λύση λοιπόν είναι να  εξαλειφτούν οι αιτίες, να καταστραφεί αυτό το εργαστήριο …  που παράγει τέτοια οικονομικά και αντικοινωνικά  μικρόβια  . Όσο  όμως  ο κάθε πολιτικός  δάκτυλος  δρα  για προσωπικό  του όφελος και τις παρέας του...  ,  συντηρεί αυτές τις αιτίες ,   δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική και ριζική  θεραπεία  ,   αντίθετα ή ασθένεια θα μεταδίδετε και  θα μετεξελίσσεται έτσι   που στο τέλος  δεν θα είναι αδύνατον να ελέγχει  , δημιουργώντας οριστική καταστροφή .

Η απειλή -- πάρε το φάρμακο που σου δίνουμε αναγκαστικά και όχι αυτό που θες εσύ γιατί αλλιώς θα πεθάνεις --καλά έχει περάσει στον ασθενή- λαό  , κι ας βλέπει  ο ασθενής  ότι πάει από το κακό στο χειρότερο .

Η απειλή,  φάρμακο -  χρεωκοπία ,   μας   πανικοβάλει , γιατί  έτσι μας  θέλουν  χωρίς  άλλες επιλογές  , φτάνοντας και παρακαλώντας ,  μόνο για την δική τους θεραπεία …  κι ας μας πονά πολύ και ας μας   ναρκώνει   εντελώς , για να είμαστε  και ελεγχόμενοι,  υποχείριοι  και χωρίς ταυτότητα  στα σχέδια και τους  πειραματισμούς τους .

Μετά από όλα αυτά,  μήπως  η λύση είναι  το πικρό  φάρμακο —χρεωκοπία— γιατί  ίσως  αυτό θα  μας  έδινε την ευκαιρία μέσα από τον πόνο και της δυσκολίες  των παρενεργειών  του …   να  επαναδιαπραγματευθούμε  με σωστούς και τίμιους   φίλους  , μήπως  έτσι  θα  δούμε   καθαρά  τους  εκμεταλλευτές –εχθρούς μας   , μήπως  έτσι  θα ξαναβρούμε   χαμένες  αξίες και  ορθές   λογικές  και προ πάντων  μήπως έτσι –μόνο-  κρατήσουμε    την   ταυτότητα μας και  θα  είμαστε   κύριοι του εαυτού μας   και της όποιας…  αξιοπρέπειας  μας ;;;

Πάντως  ,το  τελικό  και  αναμφισβήτητο    συμπέρασμα  είναι ένα .

‘Όταν  είσαι βαριά ασθενής δεν πας ποτέ να σε κάνουν καλά αυτοί που σε αρρώστησαν και σε κατάντησαν έτσι ,  γιατί  ή δεν ήξεραν (δε νομίζω…) ή   ήθελαν  εξ αρχής  να σε…  αφανίσουν ,  αν το επιλέξεις όμως ή ηλίθιος  θα  είσαι  ή προδότης   του εαυτού σου και της ζωής σου (πόσο μάλλον όταν αποφασίζεις  και για άλλους , τότε είσαι .  .  .  .    - επέλεξε εσύ τις λέξεις -) .

Ενεργός  Πολίτης

Αργυρούπολης –Ελληνικού

Λιάτσος  Γιώργος

Pin It

ΕΙΔΗΣΕΙΣ απο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πρωτοσέλιδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

booked.net

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελληνική Αστυνομία - Υπ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Δελτίο Κυκλοφορίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ.

Δελτίο Κυκλοφορίας - ΑΘΗΝΑ

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Listen on myTuner radio!Listen of myTuner Radio!

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ταινίες στην Τηλεόραση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όλοι οι Γιατροί στην Αθήνα | doctoranytime