28112021
SLOGAN
07 Αυγ 2015
3980 Προβ.

ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ…..ΤΥΠΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΗΣ……

b_150_100_16777215_00_images_rsz_korilis1.JPG

Γράφει ο Τάσος Kορίλλης

Ζούμε σε μια περίοδο που το πολιτικό σκηνικό είναι  ρευστό με όλη τη σημασία της λέξεως.

Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό πέρα από συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε και τις μεγαλύτερες μετακινήσεις ψηφοφόρων που έχουν παρατηρηθει  ποτέ ,ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνεται  τεμαχισμός  της κεντροαριστεράς αλλά και της κεντροδεξιας που ως Πασόκ και Νέα Δημοκρατία  αντίστοιχα κυριαρχούσαν στα πολιτικά δρώμενα της μεταπολίτευσης.

Ταυτόχρονα πολιτικοί σχηματισμοί που άλλοτε  οριακά έμπαιναν στη Βουλή  προσπαθούν πια να κυβερνήσουν,εκμεταλλευόμενοι πλήρως την απογοήτευση και την απέχθεια του κόσμου για το εως τώρα  πολιτικό σύστημα.Βέβαια εδώ θα πρέπει να σημειωθει ότι παρόλα τα μεγάλα λάθη που οδήγησαν την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από παράταξη του 40-45% σε παράταξη  του 18%  και σε καταστάσεις έντονου πολιτικου διπολισμού  στο 27% αυτή έχασε πολλές δυνάμεις από δικές  της κυρίως  παραλείψεις και συμπεριφορές αφήνοντας παραδοσιακά δικό της κόσμο είτε στον καναπέ του σπιτιού να αδιαφορεί,είτε σε νέους πολιτικούς σχηματισμούς που χρησιμοποίησαν  στο έπακρο μια αντιμνημονιακή ατζέντα ,(μέχρι βέβαια να κλιθούν να κυβερνήσουν,με τα γνωστά αποτελέσματα).

Έχασε λοιπον η φιλελεύθερη παράταξη,πολλές δυνάμεις αλλά σε πείσμα των πολλών δεν κατέρρευσε.

Τώρα λοιπόν έχοντας στο τιμόνι της έναν έμπειρο όσο κανένας  πρόεδρο στα παραταξιακα δρώμενα,ξεκινάει αρχικά έναν αγώνα  συσπείρωσης των δυνάμεων της(μην ξεχνάμε ότι στον αγώνα του ΝΑΙ οι κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ κράτησαν οργανωτικά  τη σημαία ψηλά),απευθυνόμενοι στις τοπικές κοινωνίες μέσω των τοπικών οργανώσεων και μέσω της επανεγγραφης αλλα και γιατι όχι της νέας εγγραφής μελών.

Τώρα που τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα,τώρα που το πελατειακό κράτος δεκαετιών στη χώρα μας έχει λαβωθεί,καλούνται  οι τοπικές οργανώσεις να εκσυγχρονιστούν ουσιαστικά,να σταματήσουν να λειτουργούν ως  παραμάγαζα βουλευτών και χώροι  διεκπεραίωσης εξυπηρετήσεων και να ξαναβάλουν την πολιτική στην τοπική ημερήσια διάταξη…

Πως? Ξεκινώντας με καταγραφή δυνάμεων,βάζοντας στην άκρη  λίστες με χιλιάδες  ονόματα,που  άλλα δεν υφίστανται  λόγω θανάτου,άλλα λόγω  άκρατου οπορτουνισμού έχουν  αλλάξει  πολιτική ρώτα,και άλλα στεκονται αμίλητα σχεδόν αμέτοχα ,αναπολώντας τις μεγάλες στιγμές της  κεντροδεξιας παράταξης,αναπολώντας τους δικούς τους διαχρονικούς αγώνες απέναντι στο λαικισμό και πάντοτε υπερ της ευρωπαικής πορείας της  χώρας μας από τα χρόνια του ιδρυτή της παράταξης  Κωνασταντίνου Καραμανλή.

Η καταγραφή αυτή των δυνάμεων θα αναδείξει φυσικά και το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος,αλλα ταυτόχρονα θα είναι και η απαρχή της λύσης του.

Σίγουρα όσοι έχουμε παραμείνει πιστοί στρατιώτες της παράταξης  και των ιδεών μας,(με καταγεγγραμένες πάντα τις διαφωνίες μας-βασικό συστατικό της φιλελεύθερης ιδεολογίας),προτιμούμε ένα μητρώο μελών ρεαλιστικό, και κυρίως αμφίδρομο,προιόν αυθεντικής πολιτικης ζύμωσης  αφου στοχεύουμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με εκείνα τα πρωην ή νυν μέλη που είναι πληγωμένα από την παράταξη και τις επιλογές της, να μπούμε στη θέση τους να έρθουνε  και εκείνοι στη δική μας,και κυρίως να πάρουμε αποφάσεις συστράτευσης και αλληλοβοήθειας σε κάθε εκλογικη μάχη από εδώ και περα είτε αυτές είναι εθνικές είτε δημοτικές εκλογες.

Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με άλλους συμπολίτες μας κεντρώους,αριστερους ,απολιτίκ  ώστε  να σταθούμε σε αυτά που μας ενώνουν, την αξιοπρεπή  ευρωπαική  πορεία της χώρας,την ασφάλεια ,την κοινωνικη δικαιοσύνη ,την παιδεία,την υγεία,την ελευθερη οικονομία τον εξορθολογισμό του κράτους,(χωρίς βίαιες απομακρύνσεις),την άμεση μείωση της ανεργίας, για  το καλύτερο  μέλλον της πατρίδας μας και ίσως τότε  τους πείσουμε  να συμπορευτούν μαζί μας σε μια παράταξη  που θα τους  χωράει όλους όταν οι σχέσεις που οικοδομούνταιι  θα είναι ειλικρινείς και  όχι ευκαιριακές.

Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή τη κρίσιμη  και σίγουρα όχι τυπική μάχη με  το ιστορικό παρελθόν μας και το  δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο μέλλον μας,τόσο ο άξιος σημερινός πρόεδρος της τοπικής μας οργάνωσης Ελληνικού-Αργυρούπολης,όσο και  άξιοι πρόεδροι παλαιοτέρων περιόδων καθώς και τωρινά αλλά και παλαιότερα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τοπικών οργανωσεων ,καθώς και επώνυμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης,  θα στάθουν αρωγοί στην μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης της κεντροδεξιάς παράταξης στη χώρα αλλά και στην πόλη μας.Γιατί αμέσως μετά την καταγραφή των δυνάμεων  μας  θα πρέπει να ξεκινήσει και η παρεμβασή μας   σε κάθε επίπεδο ώστε να επιστρέψει η πραγματική πολιτική στην ατζέντα .

Ως νέος  άνθρωπος που πιστεύει  ακράδαντα  ότι τα αστικά κόμματα της μεταπολίτευσης  με τον παλαιό τρόπο λειτουργίας  τους έχουν κλείσει  προ πολλού τον κύκλο τους θα συμμετάσχω στη νέα προσπάθεια αυτή μόνο εάν είναι διαδραστική(να  πάψουμε να ρητορεύουμε και να ακούμε κυρίως) και μόνο εάν συνοδεύεται από αληθινές,ρεαλιστικές σκέψεις ,προτάσεις και δράσεις που θα κλιθούν να τις επικοινωνήσουν στα έντυπα μέσα,στα κανάλια,στα social media  αλλά κυρίως ανάμεσα στον κόσμο  νέα(όχι απαραίτητα ηλικιακά) αλλά σίγουρα φρέσκα πρόσωπα,με ένσημα και  ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς για τα κοινά.

Πρέπει  να δοθεί  επιτέλους ένα τέλος στην ανούσια  συμπεριφορά του έλληνα πολιτικού «παράγοντα»,ένα τέλος σε συμπεριφορές που πληγώνουν την πατρίδα,την  παράταξη και τον κόσμο της.

 

Αναστάσιος Αναργύρου Κορίλλης,Φροντιστής Μ.Ε,Χημικός Msc,μέλος Πολιτικής επιτροπής Νέας Δημοκρατίας-Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

 

Pin It

ΕΙΔΗΣΕΙΣ απο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πρωτοσέλιδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

booked.net

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελληνική Αστυνομία - Υπ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Δελτίο Κυκλοφορίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ.

Δελτίο Κυκλοφορίας - ΑΘΗΝΑ

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Listen on myTuner radio!Listen of myTuner Radio!

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ταινίες στην Τηλεόραση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όλοι οι Γιατροί στην Αθήνα | doctoranytime