Ανοίγει η αυλαία του πατρινού καρναβαλιού

Η Πάτρα φορά τα γιορτινά της και δίνει ραντεβού στην πιο μεγάλη ώρα της.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 στην αφετηρία και όλα είναι έτοιμα για να δοθεί το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Το Πατρινό Καρναβάλι προσπερνά προβλήματα, καθημερινά άγχη και δυσκολίες και θέτει σε πλήρη κίνηση τις μηχανές του καλώντας μας όλους να επιβιβαστούμε στο όχημα του για να μας συνεπάρει κάνοντας πράξη την πιο «τρελή» απόδρασή μας από την πραγματικότητα. Όλα συντονίζονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, τα χαμόγελα ανθίζουν στα πρόσωπα όλων, οι διαθέσεις αλλάζουν και η χαρά κάνει την εμφάνισή της ζεσταίνοντας τις καρδιές μας.

Για 44 μέρες όλα συνηγορούν σε καρναβαλικό ρυθμό και εκπέμπουν μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα που θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Η πρώτη πράξη θα ξετυλιχτεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου με την Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να γίνεται αφορμή χαράς και ξεφαντώματος. Η μεγάλη υπαίθρια γιορτή της Πάτρας θα μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού επιφυλάσσοντας σε συμμετέχοντες και θεατές συναρπαστικές περιπέτειες και απροσδόκητες συναντήσεις με τη χαρά της ζωής.

Μια θαυμάσια ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο δρόμο και να ξεδώσουν με την ψυχή τους. Η ώρα της συμμετοχής όλων μας.

 

Στη φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία. Μια εκδήλωση από τον πολίτη για τον πολίτη γεμάτη ζωντάνια, αμεσότητα και ουσία εμποτισμένη με όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της καρναβαλικής διασκέδασης.

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.
Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης γιορτής.

Καρναβαλικές εστίες και απρόοπτες συναντήσεις θα ξεσηκώσουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους κάνοντας το κέντρο της πόλης να στροβιλιστεί στους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η φετινή Ημέρα Έναρξης αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον αφού κατόπιν απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα συμμετέχοντας με διευρυμένο ωράριο στη μεγάλη γιορτή της πόλης και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Επίκεντρο και κύριο πεδίο που θα ξετυλιχτούν οι περισσότερες δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα είναι η πλατεία Γεωργίου Α΄, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη).

Συμμετέχουν από το πρωί έως το μεσημέρι: Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, η ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos με βόλτες και ακροβατικά στο κέντρο της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος με τη διοργάνωση παιχνιδιών όπου θα μοιραστούν δώρα στο κοινό, η Bασιλική Μουρίκη και το συγκρότημα 5 Worlds Apart, τρεις Δράκοι (με τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων και με τη συνοδεία του μουσικού άρματος και της Μπαντίνας) που με εκκίνηση στις 11.45 από τρία διαφορετικά σημεία (πλατεία Όλγας, πλατεία Τριών Συμμάχων, Παντανάσσης κάτω μέρος) θα καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου, το συγκρότημα Decadance με ντίσκο ρυθμούς, η Χοροέκφραση της Ιωάννας Ζαχαροπούλου σε χορογραφίες μοντέρνες και zumba, οι Party Time ST (το νεανικό συγκρότημα των μουσικών εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου) με καρναβαλικά τραγούδια, το συγκρότημα Esthetics και η Δώρα Παπαγιαννάκη σε funk και latin ήχους, οι Μag ζωντανά σε hip-hop μουσική, η Σχολή Χορού Salsa Eterna σε salsa χορογραφίες, o Σύλλογος «Tanguera Tango Argentino Patras» σε tango χορογραφίες, η Σχολή Χορού Keep Dancing της Μίνας Παναγιωτοπούλου, το συγκρότημα Madhouse με pop τραγούδια και η Σχολή Χορού Athletic Dance Studio Patras του Patrick Kolodziejski.

Παράλληλα το πρωί στον πεζόδρομο της Παντανάσσης οι Πρόσκοποι της Πάτρας (λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές από την Περιφέρεια Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου) θα κάνουν διασκεδαστικά προσκοπικά παιχνίδια στην καρδιά της πόλης, ενώ στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη) προς το μεσημέρι θα εμφανιστούν οι Party Time ST (το νεανικό συγκρότημα των μουσικών εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου) με καρναβαλικά τραγούδια και θα πραγματοποιηθεί θεατρικό παιχνίδι μουσικοκινητικής αγωγής με τη συμμετοχή των παιδιών με εμψυχώτρια τη Μαριλένα Καλογεράκη.

ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το μεσημέρι ο τελάλης, που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα διαλαλεί το μήνυμα της έναρξης σε όλη την Πάτρα, με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες θα καταλήξουν στις 13.00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, οι δράσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα γύρω στις 19.00 και το κυρίως μέρος τους στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄.

Η παρλάτα «Μπούλες» του Κωνσταντίνου Μάγνη και με τη συμμετοχή των Τζίμη Πολίτη και Γιάννη Πετρούτσου, θα έχει συνεκτικό ρόλο συνδέοντας τα δρώμενα και θα σχολιάζει με περιπαικτική καρναβαλική και σκωπτική διάθεση.

Η συναυλία της 29μελούς Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» μαζί με λυρικούς τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Νικόλα Μαραζιώτη, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου, Μαριέττα Σαρρή), που θα παρουσιάσουν ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες, το σόου με φωτιές «Saltibagos on Fire» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και χορός Jungle από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια θα δώσουν το κλίμα και θα προθερμάνουν την ατμόσφαιρα ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διασκέδασης και του κεφιού.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού στις 20.30 θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνο Τρίγγο και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά.

Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

ΟΙ ΜΕΛΙSSES

Το κέφι θα κορυφωθεί με τη συναυλία του μοντέρνου, δημοφιλούς, νεανικού συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES που θα πραγματοποιηθεί στις 20.45 στην πλατεία Γεωργίου A΄ και αναμένεται να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους φίλους του γκρουπ με τους pop και χορευτικούς ήχους τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους.

Τις «Μέλισσες» αποτελούν οι Χρήστος Μάστορας: φωνητικά, Θάνος Λαϊτσας: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Κώστας Μαυρογέννης: μπάσο, Παντελής Κυραμαργιός: πλήκτρα και Ιάκωβος Σαμπσάκης: ντραμς.

Για τις «Μέλισσες» όλα άρχισαν τον Μάιο του 2008 όταν ο Χρήστος ως τραγουδιστής, ο Ιάκωβος ως ντράμερ, ο Κώστας ως μπασίστας και ο Θάνος ως ηχολήπτης αλλά και κιθαρίστας έπαιζαν live σε μια μουσική σκηνή.

Η ιδέα για την δημιουργία μιας μπάντας ξεκίνησε από τον Ιάκωβο, κάτι που ο Θάνος κι ο Χρήστος είχαν ήδη σκεφτεί. Έτσι μετά από αρκετές συναντήσεις με θέμα το στήσιμο του συγκροτήματος, κι υπό την αναζήτηση ενός μουσικού που παίζει πλήκτρα, ο φρονιμίτης του Θάνου έφερε στο τραπέζι έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο είχαν παίξει και παλιά μαζί, τον οδοντίατρο Παντελή.

Το όνομα τις μπάντας είχε γίνει θέμα σε πολλές συζητήσεις που έκαναν πριν ακόμα αρχίσουν να γράφουν και να παίζουν μουσική…αλλά ήρθε το καθοριστικό βράδυ που κατέληξαν οριστικά στο όνομα «Μέλισσες», αφού όλη τους η συζήτηση με τον Παντελή γινόταν με μουσικό χαλί ένα πλανόδιο, που πουλούσε μέλι. Σιγά-σιγά άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους τραγούδια, όπως το «Κρυφά» και το «Μυστικό».

Σύντομα όμως κατάλαβαν ότι έλειπε κάτι από την μπάντα, κάτι που να γεμίσει και να δώσει ρυθμό. Έτσι ήρθε στην κουβέντα ο Κώστας, που ήδη έπαιζε σε μαγαζί με τον Χρήστο και τον Ιάκωβο και επειδή φυσικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός, ήταν και φίλος με τον Παντελή, χωρίς οι υπόλοιποι να έχουν την παραμικρή ιδέα γι’ αυτό.

Οι ηχογραφήσεις στο στούντιο δεν άργησαν πολύ να έρθουν αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαν γράψει σχεδόν όλα τους τα κομμάτια.

Χωρίς κανένα live στην πλάτη ως «Μέλισσες» αλλά ξέροντας ο ένας τον άλλο στο live λόγω του ότι όλοι είχαν παίξει μεταξύ τους κάπου, τους έγινε πρόταση ναι παίξουν στο «Mad Day Live». Αυτό ήταν το πρώτο live σαν «Μέλισσες» και ύστερα ακολούθησαν ακόμη περισσότερα lives και η συνεργασία με τη Universal Music.

Το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο «Κρυφά» κυκλοφόρησε digital και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Ρήγο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου . Το «Κρυφά» παραμένει 3 μήνες στο TOP 10 του ελληνικού ραδιοφώνο ενώ το video clip έχει ξεπεράσει τα 700.000 views στο youtube ( Απρίλιος 2010).

Οι Μέλισσες τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Μυστικό» που εκτός από το «Κρυφά» περιλαμβάνει άλλα 11 καινούργια τραγούδια, όλα σε μουσική και στίχους του group. Στο δίσκο υπάρχει και ο περίφημος «Κινέζος», το τραγούδι με το οποίο οι «Μέλισσες» συμμετείχαν στον Ελληνικό τελικό της Eurovision.

Την Άνοιξη του 2010 οι Μέλισσες ξεκινούν εμφανίσεις στο πλευρό του Γιάννη Πλούταρχου σε ένα νέο μαγαζί στην Αθήνα, το “Acro” και από τέλη Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη στο “Οdeon”. Παράλληλα πραγματοποιούν live εμφανίσεις σε διάφορα Clubs.

Tον Οκτώβριο οι Μέλισσες «ξανατσιμπάνε» με το νέο τους hit single «Επικίνδυνα φιλιά» , ένα τραγούδι που μέσα σε ένα μήνα μπαίνει μέσα στο TOP 20 του επίσημου ραδιοφωνικού chart ενώ το video clip σκηνοθέτησε για ακόμα μία φορά ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Το 2011 οι Μέλισσες παρουσιάζουν το πρώτο τους αγγλόφωνο τραγούδι «Lonely Heart” και για πρώτη φορά σκηνοθετούν και το video clip.

Το καλοκαίρι ξεκινά με τις πιο καλές προοπτικές μιας και οι Mέλισσες βρίσκουν τη βασίλισσά τους , την Ήβη Αδάμου ηχογραφούν μαζί ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι , «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», που κάνει αμέσως μεγάλη επιτυχία και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας μεγάλη καλoκαιρινή περιοδεία,.

Επίσης στα μουσικά βραβεία Mad Video Music Awards το συγκρότημα έχει τρεις πολύ σημαντικές υποψηφιότητες μεταξύ αυτών του «Συγκροτήματος της Χρονιάς» και του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς», ενώ είναι υποψήφιοι για δεύτερη χρονιά για το Best Greek Act των διεθνών βραβείων του ΜTV.

*Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τον Dj set από τον Gοgo, που θα αναλάβει τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιάστρια των δράσεων της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).

Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 υπογράφει ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.

H Ημέρα Έναρξης θα βιντεοσκοπηθεί και επιλεγμένα στιγμιότυπά της θα μεταδοθούν τηλεοπτικά.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:  https://www.google.gr  

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!