Πετρέλαιο κίνησης: από 1,9 ευρώ όσο και η Αμόλυβδη Βενζινη η τιμή του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ).

Φωτογραφία: google.com

Εκρηκτικές αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης τα τελευταία 24ωρα.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) σε πολλά πρατήρια το πρωί της Τρίτης ξεκινά από 1,9 ευρώ απο τον τερματισμό της επιδότησης των 15 λεπτών ανά λίτρο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το αποτέλεσμα είναι σε αρκετά πρατήρια το πετρέλαιο κίνησης να πωλείται πλέον στην ίδια τιμή ή και πιο ακριβά και από την αμόλυβδη βενζίνη.  Οι πρατηριούχοι, αλλά και οι ενώσεις μεταφορέων ζητούν την επαναφορά της επιδότησης στην αντλία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως την περασμένη Παρασκευή τόνισε ουι η μέση πανελλαδική τιμή του ντίζελ ήταν στο 1,83 ευρώ ανά λίτρο, σήμερα είναι στο 1,87 ευρώ, αλλά η πραγματική αύξηση από την κατάργηση της επιδότησης θα φανεί το επόμενο διάστημα. Σημείωσε μάλιστα ότι εάν η μείωση της παραγωγής που ετοιμάζει ο ΟΠΕΚ υπερβαίνει τα 500.000 βαρέλια ημερησίως, θα ενταθούν περαιτέρω οι πιέσεις με τον αντίκτυπο στην αγορά να είναι άμεσος. Η Προέδρος Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί τις επόμενες κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Η αύξηση της μεταφοράς αγαθών σημαίνει αυτόματα ότι πολύ σύντομα θα επηρεάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και του συνόλου της Αγοράς. 

με πληροφορίες απο https://www.naftemporiki.gr

Ρητή Δήλωση: Σε περίπτωση που απαιτηθεί από την πηγή η αφαίρεση του άρθρου από την σελίδα μας, αφαιρούμε άμεσα το άρθρο και την φωτογραφία.

Μοιραστείτε το!