2303201912:38
SLOGAN

Η Αθήνα και τα Προάστια της

13 Μαρ 2019
58 Προβ.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης υπ. Δήμαρχος Αθηναίων

Περισσότερα...Περισσότερα...

 

Επίσημα σήμερα το πρωί ο Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά τα ως Δημάρχου Αθηναίων. Ο επί είκοσι χρόνια Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, πρωτοκλασάτος Υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό στίβο.

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με την υποψηφιότητα Βουλγαράκη δείτε την σελίδα https://www.georgevoulgarakis.gr/

12 Μαρ 2019
33 Προβ.

Σε ανοιχτή καταγγελία προχώρησε η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

Περισσότερα...Περισσότερα...         

 

 

 

Σε ανοιχτή καταγγελία προχώρησε η Δημοτική Παράταξη, Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

H πληροφορία ήλθε με  Δελτίο Τύπου και αναφέρετε στα εξής που μπορείτε να διαβάσετε στο link Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

Σημείωση του exelixinews/newsroom: Πάγια πολιτική της ιστοσελίδας μας είναι η απόλυτη προσήλωση στην ελευθερία του λόγου. Κάθε τοποθέτηση και απάντηση που θα σταλθεί για όποιο Δημοτικό θέμα θα δημοσιευθεί με το ενεργό link του αποστέλλοντα ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, χωρίς τοποθέτηση από εμάς.

 

04 Μαρ 2019
51 Προβ.

Νίκος Μεγαδούκας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

1. Κύριε Μεγαδούκα,είστε επί σειρά ετών πρόσωπο γνωστό στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ,δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι η μακρόχρονη εμπειρία μου στα πράγματα της Δημοτικής αρχής, μου επιτρέπει να βλέπω τα πράγματα σε βάθος.Η σημερινή Δημοτική αρχή στόχευσε και πραγματοποίησε έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα κυρίως που, όπως είναι φυσικό μπορεί να ενθουσιάζουν κάποιους συμπολίτες μας όμως έβαλε στην άκρη όλα τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και καιρό ταλαιπωρούν τους δημότες μας.

2. Επικεφαλής,λοιπόν, της νέας Δημοτικής παράταξης  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗ.Κ.Ε.Α". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

 Επειδή πιστεύουμε ότι το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ πρόσωπο μιας πόλης είναι απαραίτητος παράγοντας της ευμάρειάς της, σκοπεύουμε να παλέψουμε για πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Δημοτικής αρχής και δημοτών. Οι γραφειοκρατίες, οι κωλυσιεργίες και οι διάφοροι λόγοι που ταλαιπωρούν τους πολίτες μας πρέπει να εκλείψουν οριστικά. Ο δήμος πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και γρήγορα σε όλες τις ανάγκες των δημοτών μας.

3. Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

 Αυτό δεν πρέπει επ΄ουδενί να το επιτρέψουμε. Είναι απαράδεκτο να επιτρέψουμε να στερηθεί ο Δήμος κάποιων περιουσιακών στοιχείων του. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως και δυναμικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι γι΄αυτό. Ενστάσεις, δικαστικός δρόμος και τέλος η αποφασιστικότητα της Δημοτικής αρχής και των δημοτών μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια. Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες θα βοηθήσουν σ΄αυτό.

4. Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Η αξιοποίηση του «Ελληνικού» είναι και θετική και απαραίτητη. Ο δήμος μας, όπως και ο τόπος μας χρειάζονται επενδύσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι η σωστή διαχείριση αυτής της επένδυσης. Πρέπει δηλαδή να γίνει με σοβαρότητα και πάντως επ΄ωφελεία του λαού της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

 5. Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Γιατί όχι; Υπάρχει όμως μια μεγάλη επιφύλαξη. Οι χορηγίες αυτές πολύ συχνά οδηγούν σε εξαρτήσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους χορηγούς. Γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

6. Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία,Παιδεία, Πολιτισμός,Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Το καθένα από μόνο του είναι τεράστιο κεφάλαιο και δεν μπορεί να απαντηθεί με λίγα λόγια. Οπωσδήποτε όμως θα σκύψουμε πάνω από το κάθε πρόβλημα που υπάρχει ή θα ανακύψει και θα προσπαθήσουμε με συνεργασίες και συνέργειες να το αντιμετωπίσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

7. Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πιστεύω στην απλή αναλογική, ιδιαίτερα για τους Δήμους και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο ν΄ακουστούν όλες οι πλευρές και ίσως έτσι επιτυγχάνεται μια συναίνεση πολύ γρηγορότερα στις απαραίτητες λύσεις.

8. Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Πάντα υπάρχει περιθώριο για πραγματικές συγκλήσεις, αρκεί να βαδίζουν πραγματικά στον ίδιο δρόμο. Διαφορετικά δε γίνεται τίποτα.

9. Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Ενδεικτικά αναφέρομαι στα πρώτα μεγάλα έργα, τα οποία θα θέσουμε σε άμεση υλοποίηση:  Κατασκευή 6 υπογείων πάρκινγκ. Συγκεκριμένα στη στάση μετρό Αργυρούπολη, στον τερματικό σταθμό του μετρό, στην πλατεία Βάρναλη, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ιασωνίδου δίπλα στην παιδική χαρά και ένα στο Κολυμβητήριο. Υπογειοποίηση Αλεξιουπόλεως και Γερουλάνου στη πλατεία Αγ. Τριάδος και πεζοδρόμηση του υπερκείμενου τμήματος από Θουκυδίδου μέχρι Κύπρου προκειμένου να δημιουργηθεί σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο ένας νέος εμπορικός ιστός για ισόρροπη ανάπτυξη Αργυρούπολης Ελληνικού. Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης / φορτοεκφόρτωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Αντικατάσταση λαμπτήρων με τύπου LED για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Βιογραφικό Νίκου Μεγαδούκα

 Περισσότερα...Περισσότερα...

01 Μαρ 2019
168 Προβ.

Κώστας Στέφας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

Κύριε Στέφα, είστε γνωστό πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ, δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι σήμερα ένας δήμος δύο ταχυτήτων.  Από τη μια πλευρά όντως υπάρχουν κάποια θετικά έργα, όπως ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών, για παράδειγμα. Η φιλοσοφία της απερχόμενης δημοτικής αρχής ήταν να δοθεί το βάρος και η προσοχή της σε έργα, που για να το πω με πολύ απλά λόγια, προσφέρονται για ωραίες φωτογραφίες και για την συλλογή “like” στο Facebook. Βασικό μέλημα της απερχόμενης διοίκησης ήταν από την πρώτη στιγμή η δημιουργία θετικών εντυπώσεων, παραγνωρίζοντας όμως και παραμελώντας την ουσία. Κι έτσι έχασε τη μάχη της καθημερινότητας και των υποδομών. Δόθηκε βάση σε μικρά έργα βιτρίνας κυρίως και πίσω από αυτά κυριαρχούν σήμερα τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους, η ανυπαρξία νέων υποδομών.

Επικεφαλής, λοιπόν, της  Δημοτικής παράταξης  «ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

Το ανθρώπινο πρόσωπο στη διοίκηση του Δήμου είναι το στοιχείο που θέλουμε να εισαχθεί στη δημοτική ζωή. Ανθρώπινο πρόσωπο σε κάθε πτυχή της δημοτικής ζωής. Από τον τρόπο που θα επικοινωνεί η Δημοτική αρχή με τους δημότες έως τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, μακριά από τις λογικές της αφ' υψηλού συμπεριφοράς και της αλαζονείας που παρατηρείται σήμερα. Στόχος μας είναι  να είμαστε κοντά στον κάθε δημότη και τα προβλήματα του και παράλληλα μας ενδιαφέρει ειλικρινά κάθε δυνατή συναίνεση και συνεργασία με το σύνολο των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι δέσμευσαν κάποια κομμάτια γης στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό προκειμένου να αποδώσουν στους δημότες χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, χώρο Θεάτρου και άλλες τέτοιου είδους λειτουργίες κοινής ωφέλειας. Συνεπώς είμαστε κάθετα αντίθετοι με το ενδεχόμενο να χαθεί έστω και μια σπιθαμή γης. Πρόκειται για κατακτήσεις ετών που θεωρούμε αδιανόητο να τις στερηθούν οι δημότες. Μιλάμε ήδη με νομικούς για τις επιλογές που υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σκληρούς αγώνες πάνω σε αυτό το θέμα. Θα με ενδιέφερε ειλικρινά πάντως να ακούσω την άποψη πάνω σε αυτό το θέμα και του υποψηφίου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Πάγια θέση της παράταξής μας ήταν, από την πρώτη στιγμή, η αξιοποίηση του π. αεροδρομίου Ελληνικού. Έχουμε υπερψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήσεις υπέρ της επένδυσης αυτής  κι έχουμε καταθέσει ταυτόχρονα προτάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου μας .Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να επιτρέψουμε το Ελληνικό και η Αργυρούπολη να μετατραπούν σε «φαβέλες» της Επένδυσης. Για αυτό σε πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε ως νέα διοίκηση την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων  πεζών με ποδηλατόδρομο: Η Λεωφόρος Βουλιαγμένης αποτελεί ένα -απροσπέλαστο για πολλούς- όριο που διαχωρίζει τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις στο Πάρκο με τις επάνω συνοικίες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Θεωρούμε επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων, από μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα,  που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία των συνοικιών με το χώρο του πρώην Αεροδρομίου.

Με την ευκαιρία της ερώτησης σας αυτής, έχω να επισημάνω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό στους συνδημότες μας:

Πλησιάζοντας πλέον στις Δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ξανά σε ένα έργο χιλιοπαιγμένο: οι γνωστοί «επιτήδειοι» πλησιάζουν ανέργους της πόλης μας και  τους τάζουν θέσεις εργασίας ειδικά μέσα στον χώρο της επένδυσης στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Προφανώς δεν τους νοιάζει αν παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη για δουλειά κάποιων συνδημοτών μας και τους κοροϊδεύουν τάζοντας λαγούς με πετραχήλια .

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάνεις δεν έχει θέσεις να δώσει πουθενά. Ειδικά μέσα στον χώρο της επένδυσης του αεροδρομίου. Το γιατί είναι απλό.

Εκεί θα υπάρξουν πολλοί εργολάβοι μεγάλες τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν διαφορετικά κομμάτια του έργου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια αυτοί που θα δουλέψουν οι περισσότεροι θα είναι εργάτες και εξειδικευμένο προσωπικό π.χ. αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κ.λπ. και πολλοί από αυτούς ήδη απασχολούνται και συνεργάζονται με τις ανάδοχες εταιρείες.

Και βέβαια ειδικά ο ιδιωτικός τομέας προσλαμβάνει με δικά του κριτήρια και όχι μέσα από «μπιλιετάκια» όπως έχουν συνηθίσει να υπόσχονται κάποιοι πολιτικοί «παλαιάς κοπής». Μην αφήσετε να σας κοροϊδέψουν προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας!

 

Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ των χορηγιών, υπό μια απαράβατη προϋπόθεση: Οι χορηγίες να είναι πραγματικές και να μην προέρχονται από προμηθευτές του δήμου ή επιχειρηματίες που έχουν ή αποβλέπουν σε οποιαδήποτε οικονομική σχέση με το δήμο.

Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Πιστεύω ότι δεν έχει δοθεί έμφαση στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόληψη και στην κοινωνική πολιτική.

Υπάρχουν υποδομές αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ομπρέλα για την κάλυψη της κοινωνίας μας.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε την τραγική αυτοκτονία ενός μαθητή μας , δυστυχώς λόγω  του bullying που δεχόταν. Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας. Δυστυχώς αυτή είναι η σύγχρονη μάστιγα των σχολείων μας και πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα να σταθούμε αρωγοί όλοι, καθηγητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων

Θεωρώ επίσης ότι μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή στην αποτροπή της ενδοσχολικής βίας πρέπει να έχει και η εκάστοτε  Δημοτική Αρχή.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να είναι ο στενός συνεργάτης του καθηγητή, του μαθητή, του γονέα.

Δυστυχώς στον Δήμο μας, με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής η Κοινωνική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και θεωρώ ότι δεν λειτουργεί επαρκώς. Δεν είναι δυνατόν να στηριζόμαστε κυρίως στο φιλότιμο των λιγοστών λειτουργών της Υπηρεσίας, των οποίων το έργο δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω ότι είναι συγκινητικό και αξιέπαινο.

Στο κομμάτι του πολιτισμού που με ρωτάτε, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να αναδεχθεί και να προωθήσει η επόμενη δημοτική αρχή είναι ο πολιτισμός που παράγουν τα εθνικοτοπικά σωματεία της πόλης μας.

Οι Πόντιοι, οι Κρητικοί,  οι Πελοποννήσιοι, οι Ηπειρώτες, οι χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου μας κάνουν πολύ καλή δουλειά  και εμείς οφείλουμε να την αναδείξουμε και στην περιοχή μας αλλά να είμαστε αρωγοί και υποκινητές ώστε να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Δεν χωρούν «τσιγκουνιές» στον Πολιτισμό. Είναι ο τομέας που χαρακτηρίζει μια πόλη.

Με ρωτάτε για την ποιότητα ζωής. Ποιότητα ζωής είναι όλα τα προηγούμενα, η ομαλότερη καθημερινότητα, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Συνήθως όμως με την έννοια ποιότητα ζωής εννοείται το περιβάλλον της πόλης. Σε αυτό τον τομέα, λάβαμε πρόσφατα τη στήριξη από το Πράσινο Κίνημα, καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση προγραμματικών θέσεων και βασικών αρχών σε ζητούμενα όπως: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, διαχείριση απορριμμάτων – ανταποδοτική ανακύκλωση, νέες τεχνολογίες – έξυπνες πόλεις, κοινωνική πολιτική κ.ά. Καθοριστικός παράγοντας για τη στήριξη της παράταξης μας «Ξανά η Πόλη Μπροστά», από το Πράσινο Κίνημα, είναι το πρόγραμμά μας για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, με όρους που θα διασφαλίζουν τις όμορες τοπικές κοινωνίες και με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα.

Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ένα από τα πιο κλασικά κλισέ σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες εν όψει δημοτικών εκλογών, είναι ότι τα προβλήματα της γειτονιάς μας δεν έχουν "χρώματα" και ιδεολογία. Παρ' ότι κλισέ θεωρώ ότι αυτό έχει βάση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, που όντως μπορούμε να τα λύσουμε με στοιχειώδη διάθεση συνεννόησης και συναίνεσης. Θεωρώ λοιπόν κατ' αρχήν θετικό το ζήτημα. Μένει να δούμε και στην πράξη πώς θα λειτουργήσει.

Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις για συμφωνίες αρχών, αρκεί να υπάρχει και από την άλλη πλευρά τόσο η ειλικρινής διάθεση για συμφωνία όσο και αρχές.

 

Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Η δική μου προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα του δημότη. Ο δημότης πληρώνει δημοτικά τέλη: πληρώνει για την καθαριότητα, για να είναι καθαρός ο κάδος του, κάθε μέρα να υπάρχει αποκομιδή σκουπιδιών, να είναι το πεζοδρόμιο του όσο μπορεί περιποιημένο και ανακατασκευασμένο, η άσφαλτος να μην έχει λακκούβες, το δέντρο να είναι κουρεμένο, να μη βγάζει τα μάτια του ο δημότης όταν περνάει. Σε αυτά οφείλουμε καταρχάς να επικεντρωθούμε: τα απλά τα καθημερινά για τα οποία ο δημότης πληρώνει. Θεωρούνται πολλά πράγματα ταπεινά ή αυτονόητα, όμως αυτά επηρεάζουν την καθημερινή ποιότητα της ζωής όλων μας. Σε αυτά θα δώσουμε άμεσα βάρος. Από κει και πέρα, μέσα στην τετραετία μπορούμε παράλληλα να τρέξουμε και τις επόμενες προτεραιότητες, που έχουμε ήδη εξαγγείλει, κάποια βασικά σημαντικά έργα, υλοποιήσιμα όμως. Όχι “παραμυθένια” έργα: Τις δυο διαβάσεις που θα ενοποιούν τις τοπικές αγορές της Λ. Κύπρου και Λ. Ιασωνίδου με την επένδυση του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και θα τις τονώσουν, ουσιαστική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που σήμερα καταστρέφεται ή παραχωρείται δωρεάν για μικροπολιτικούς λόγους ενώ μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη που θα ανακουφίσουν το δημοτικό ταμείο και κατ' επέκταση την τσέπη κάθε δημότη, την έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής μας, η γενικότερη έμφαση στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

 

Βιογραφικό Κώστα Στέφα

Γεννήθηκα  στο Ελληνικό το 1966 με καταγωγή από την Κέα και την Μάνη.

Έχω σπουδές  Μάνατζμεντ και  Μάρκετινγκ.

Επαγγελματικά απασχολούμαι ως Εμπορικός Αντιπρόσωπος, έχοντας πολυετή θητεία ως  Διευθυντής  Πωλήσεων  σε μεγάλες  εμπορικές και εισαγωγικές  επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης.

Μιλώ την Αγγλική γλώσσα

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο σώμα των Διαβιβάσεων.

Την περίοδο 2003-2006 εργάστηκα ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης και Δημοσίων Σχέσεων στο Δήμο Ελληνικού στο πλάι του τέως Δήμαρχου Ελληνικού Ιορδάνη Εφραιμίδη.

Έχω συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Είμαι  μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ

Ιδρυτικό μέλος του Ν.Α.Ο.ΕΛΛ. Ιππόκαμπος.

Μέλος του συλλόγου «Απόφοιτοι Λυκείου Ελληνικού από την Δημιουργία του»

 Ιδρυτικό μέλος και πρώην γραμματέας στο Σύλλογο Ενοριτών & Φίλων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Ελληνικού.

Υπήρξα Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοτικής Παράταξης "ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ" Ελληνικού-Αργυρούπολης

Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 εκλέχθηκα Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.

Είμαι  παντρεμένος με την  Ελένη Καζατζή, γραφίστρια, στέλεχος επιχειρήσεων στον χώρο της εκτύπωσης,με καταγωγή από την Τρίπολη του Πόντου και το Ρέθυμνο της Κρήτης.

 

25 Φεβ 2019
186 Προβ.

Γιώργος Μαρκόπουλος υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

1. Κύριε Μαρκόπουλε,είστε νέο πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ,δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, σε αντίθεση με τον τρόπο που θέλει να τον εμφανίζει η διοίκηση του δήμου είναι σε εντελώς διαφορετική κατάσταση.Η επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» -που απο την αρχή η διοίκηση θέλησε να επιβάλλει -παρά τα όποια έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμου-  ρίχνει τα βάρη στις πλάτες των κατοίκων. Η συνεχόμενη φορομπηξία μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών αλλά και τα  κάθε λογής χαράτσια (παρκόμετρα,κάρτα εισόδου στους αθλητικούς χώρους,παραχώρηση δημοτικών χώρων με οικονομικό αντίτιμο) αποτελούν ένα ιδιαίτερο πρόβλημα.Από την άλλη ακόμα και τα έσοδα αυτά δεν φαίνεται να «πηγαίνουν» στις ανάγκες των δημοτών αλλά σε έργα εφέ και φιέστες που προβάλουν τη δημοτική αρχή.’Ενα λυπηρό παράδειγμα είναι αυτό που επανειλημμένα έχουμε τονίσει ως κίνηση οι απλήρωτες δηλαδή υπερωρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα με ό,τι συνέπάγεται αυτό.

2. Επικεφαλής,λοιπόν, της νέας Δημοτικής παράταξης  της «Αντικαπιταλιστική κίνησης Ελληνικού-Αργυρούπουλης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

Θεωρούμε σημαντικό ο δημότης και ο κάτοικος της περιοχής μας να είναι άμεσα συμμέτοχος στη ζωή της πόλης.Η ανάθεση για λύση των προβλημάτων του σε έναν δήμαρχο,μια παράταξη ή έναν δημοτικό σύμβουλο κάθε άλλο παρά αποτελεί λύση για την βελτίωση της καθημερινότητας του.Η διαρκής συμμετοχή όλων μας, σε ό,τι απασχολεί τη ζωή μας αλλά και την πόλη μας συνολικά είναι αναγκαία.Σαν ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την διεκδικηση όσων δικαιούμαστε.Το δείξαμε έμπρακτα με άμεση αντίσταση σε όλα τα χαράτσια που επέβαλε κατα καιρούς η δημοτικη αρχή και προανέφερα, στις κατα περιόδους αυταρχικές συμπεριφορές της διοίκησης αλλά και στην πρόσφατη εθνικιστική κατρακύλα της. Θεωρούμε οτι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται πολιτικά τα κεντρικά και τα τοπικά κινήματα. Δεν μπορούν να υπάρξουν κεντρικά γεγονότα χωρίς καθημερινά ρυάκια αγώνα.Από την άλλη κάθε μικρή αμφισβήτιση πρέπει να οδηγεί σε συνολικές ανατροπές και να ενισχύει ένα ευρύτερο ρεύμα αντικαπιταλιστικής αριστεράς

 

3. Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

Το μέτρο προβλέπεται από τον προϋπολοσγισμό του 2019 και τα μνημόνια.Το υπ. Οικονομικών προχώρησε σε απόφαση με την οποία προβλέπεται οτι εντός 30 ημερών οι φορείς της γενικής κυβέρνησης υποχρεούνται να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμά τους στον λογαρισμό ταμειακής τους διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος.Όλα αυτά συντελούνται την ώρα που η Κυβέρνηση ''καμαρώνει'' για τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα,  για την αποπληρωμή  των δόσεων στους δανειστές -τοκογλύφους, το Δ.Ν.Τ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), την Ε.Ε (Ευρωπαϊκή Ένωση) και την Ε.Κ.Τ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν Περιφέρειες, Δήμοι και οι άλλοι οργανισμοί, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίσουν εξόφληση των δόσεων των προηγούμενων δανείων, ενίσχυση των τραπεζών και νέα κρατικά δάνεια ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Έχουμε επισημάνει ότι τα  ταμειακά διαθέσιμα προέρχονται από την διπλή φορολογία που υφίστανται κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνοντας από την μια τους επαχθείς και ανάλγητους μνημονιακούς φόρους και από την άλλη τα δημοτικά τέλη  και τις περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου. 

Με την δέσμευση των αποθεματικών δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους δήμους για φιλολαϊκές απόκλίσεις.

Σαν ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ θα δώσουμε την μάχη για να καταργηθεί και αυτό το μνημονιακό αντιλαϊκό μέτρο που ρουφάει και τα τελευταία αποθέματα που στην ουσία έχουν συγκεντρωθει στα ταμεία των δήμων απο το ιδρώτα των δημοτών

Συνολικός στόχος είναι  η Κατάργηση του Κλεισθένη Ι ως αντιδραστική συνέχεια του Καλλικράτη και του ασφυκτικού πλαισίου που επιβάλλει το Οικονομικό Παρατηρητήριο στους δήμους

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο σε ανυπακοή στο μέτρο αυτό με τη στήριξη όλων των δημοτών.Μια άμεση πρόταση μας είναι να γίνουν ενημερώσεις των δημοτών σε όλη την περιοχή ώστε να γνωρίζει ο κοσμός τι σημαίνει αυτό το μέτρο και να αντισταθεί.

.

4. Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Η επένδυση στο Ελληνικό είναι κομβικό ζήτημα για όλες τις παρατάξεις. Μόνο που σαν επένδυση δεν οφελεί παρά μόνο τους επενδυτές και όσους στηρίζουν μια τέτοια κίνηση. Οι κυβέρνησεις μαζί με τους τοπικούς άρχοντες το έχουν ψηλά στην ατζέντα τους σαν τη ναυαρχίδα των μνημονιακών ιδιωτικοποιήσεων του δημόσιου πλούτου.Έτσι και η διοίκηση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης που τάζει λαγούς με πετραχίλια στον κόσμο για θέσεις εργασίας , ανάπτυξη της περιοχής, κλπ. Ξέρουμε πολύ καλά πως ουδόλως κάποιος που έχει ήδη απλήρωτους εργαζόμενους όπως προαναφεραμε νοιάζεται για τους εργαζόμενους.Κρύβουν από τον κόσμο πως οι θέσεις εργασίας, όσες υπάρξουν, θα είναι σε συνθήκες γαλέρας ακριβώς όπως για παράδειγμα το γήπεδο της ΑΕΚ ,συμφερόντων Μελλισανίδη στη Ν.Φιλαδέλφεια όπου εργάτης αυτοκτόνησε πρόσφατα γιατι έμαθε πως δεν είναι χρήσιμος πλέον και απολύεται. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει για την περιοχή διότι μεγάλα πολυκαταστήματα και καζίνο μόνο διάλυση το τόπου μπορούν να φερουν.Ποιά ανάπτυξη έφερε το MALL στον Άγιο Δημήτριο;΄’Εφερε μαράζομα της τοπικής αγοράς και κλείσιμο των μικρομάγαζων.

Για έμάς το πρωην αεροδρόμιο ανήκει στο λαό.Ειναι δημόσιος πλούτος και δεν χαρίζεται.Μακρια από εμάς η λογική που εχουν «φυτέψει» στον κόσμο που λέει «και τι να κάνουμε;Να το αφήσουμε να ρίμάζει;» Ποτέ δεν υιοθετήσαμε μια τέτοια αντίληψη.Μαρασμός είναι τα συρματοπλέγματα και η απαγόρευση  πρόσβασης των κατοίκων σε αυτό.

Αυτός και όπως όλοι οι δημόσιοι/δημοτικοί χώροι πρέπει εξυπηρετουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.Το πρώην αεροδρόμιο δεν μπορεί να γίνει με βάση αυτή τη λογική τίποτα άλλο παρά πάρκο υψηλού πρασίνου.Αυτό λείπει απο το τσιμεντοποιημένο λεκανοπέδιο.Ο Άγιος Κοσμάς πρέπει να ξαναγίνει το αθλητικό κέντρο του παρελθόντος όταν τον επισκέπτονταν κατα χιλιάδες οι νεολαίοι και ο κόσμος ειδικά των νοτίων προαστίων.Οι πολιτικές διάλυσης και παρακμής που εξυπηρετει και η διοίκηση του δημάρχου Κωνσταντάτου έφτασε τον Άγιο Κοσμά σε μαρασμό και το πρώην αεροδρόμιο σε οικόπεδο που περιμένει να το εκμεταλευτεί ο Λάτσης

 

5. Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Ο Κωνσταντάτος χρησιμοποίησε αδιαφανείς διαδικάσίες.Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως θα εξηγήσω παρακάτω, εμείς είμαστε ενάντια σε αυτό το θεσμό είτε αυτές γίνονται πάνω από το τραπέζι, είτε κάτω από αυτό

Οι  χορηγίες είναι το ρυζάκι που προσφέρει ο Λάτσης (ή όποιος άλλος επιχειρηματίας) για το φιλέτο που παίρνει στην προκειμενη και λεγεται πρωην αεροδρομιο. Οι χορηγίες φτιάχνουν κυρίως το πρόφιλ του δημάρχου που σε οποιοδήποτε εργο δεν διστάζει να αυτοπροβαλεται με κάθε είδους ταμπέλες.Πως είναι δυνατον να είμαστε υπερ των χορηγιών όταν τα ανταλλάγματα που δίνουμε είναι τεράστια;

Εκτός όλων των παραπάνω μέσω των χορηγιών οι διάφορες μεγάλες εταιρίες φτιάχνουν το φιλανθρωπικό τους προφίλ. Αν αυτές οι εταιρίες έχουν περίσσευμα κερδοφορίας για χορηγίες τότε γιατί δε συνεισφέρουν περισσότερο στη φορολογία; Αντίθετα φαίνονται οι καλοί της υπόθεσης ενώ παράλληλα κάνουν τσάμπα διαφήμιση. Μιλάμε για τις ίδιες εταιρίες που απολύουν, εκβιάζουν, κόβουν μισθούς, ακριβαίνουν τα προϊόντα τους, όλα τα τελευταία χρόνια. Ο θεσμός των χορηγιών φαίνεται να λύνει προσωρινά κάποια προβλήματα, ανοίγει όμως το δρόμο σε πολλά άλλα. Κανένας επιχειρηματίας δε χαρίζει χρήματα για την ψυχή της μάνας του, προσδοκούν πάντα σε αντισταθμιστικά οφέλη και νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Χαρίζουν ένα από τους πολυάριθμους χιτώνες τους με στόχο να κερδίσουν και άλλους. Προσδοκούν είτε σε παρακείμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες (καντίνες, αυτόματοι πωλητές, πώληση προϊόντων), είτε σε απευθείας εμπορική χρήση της χορηγούμενης παροχής με αντίτιμο-είσοδο. Φυσικά όλα αυτά δε γίνονται από την μία μέρα στην άλλη, είναι όμως η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Αν για παράδειγμα μια εταιρία χρηματοδοτήσει μια αθλητική εγκατάσταση, ποιος θα μπορέσει να αρνηθεί διακριτικές αρχικά εμπορικές χρήσεις στο χώρο;

 

6. Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Είναι πράγματι κεφαλαιώδη ζητηματα για την περιοχή μας και ήδη έχουμε πάρει αναλυτική θεσή τόσο στην στην εκλογική μας διακήρυξη όσο και τα προηγούμενα χρόνια μέσω των αγώνων που δώσαμε.

Είναι αναγκάιο η υγεία,η παιδεία,ο πολιτισμός να προσφέρονται δωρεάν μιας και είναι βασικά κοινωνικά αγαθά απαραίτητα για την ποιότητα της ζωής μας.

Χρειάζεται έτσι γενναία χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος προς το τοπικό,φορολογώντας τον πλούτο, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας. Είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων στο δήμο, καθώς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με σταθερές εργασιακές σχέσεις με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα

Οι δήμοι να συμβάλουν για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, διατροφή και υλικοτεχνική υποδομή χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για τις οικογένειες. Σύγχρονες μονάδες για σχολεία και νηπιαγωγεία με επαρκή θέρμανση για όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται συμμάχους. Χρειάζονται σχολικούς φύλακες, υπαλλήλους για γραμματειακή στήριξη και καθαριότητα, καθώς και επιστάτες για την εύρυθμη εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα τα σχολεία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του Ελληνικού χρειάζονται σταθερά, εκτός των άλλων ειδικοτήτων, και μεταφραστές.

Στο πολύ ευαίσθητο ζήτημα της υγείας είναι ξεκάθαρο πως οι δήμοι ακόμα και με όρους τοπικού κράτους όπως τους αντιλαμβανόμαστε δεν μπορούν να κάνουν πολλά.Παρόλα αυτά όμως είναι σημαντικό να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις διεκδικώντας από το κεντρικό κράτος να υπάρχουν κατα τόπους δημοτικά ιατρεία που θα προσφέρουν δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους, ενώ όπου υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία να πιέζουν για πλήρη στελέχωσή τους τόσο σε άνθρώπινο όσο και σε υλικοτεχνικό δυναμικό.Ένα σύντομο παραδείγμα είναι το πρωην ΙΚΑ Αργυρούπολης την εποχή που έκλεινε για να μετατραπεί σε ΕΟΠΥΥ.Η παράταξη Ενωμένη Πόλη (του νυν δημάρχου Κωνσταντάτου) δεν έκανε το παραμικρό σε αντιθετη κετεύθυνση.Αντιθέτως πιστή στις μνημονιακές επιταγές διάλυσης της δημόσιας υγείας κατακεραύνονε όσους αγωνίζονταν ενάντια στη διάλυση του ΙΚΑ.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αποτελεί δικαίωμα των δημοτών η παροχή υψηλής ποιότητας  πολιτιστικών υπηρεσιών και φυσικά η δωρεάν λειτουργία πολιτιστικών ομάδων στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Είναι αναγκαία η δημιουργία πολιτιστικών φεστιβάλ και δραστηριοτήτων με γνώμονα την λαϊκή παράδοση και ‘κάλυψη’ των χαμηλών εισοδημάτων που αποκλείονται από την εμπορευματοποιημένη καλλιτεχνική παραγωγή. Χρειάζεται η λειτουργία πολιτιστικών συλλόγων και αντίστοιχων δραστηριοτήτων με το άνοιγμα όλων των δημοτικών χώρων σε αυτούς καθώς και η ριζική βελτίωση της κτιριακής υποδομής τους.Μιας και συνδέουμε άμεσα τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, υπάρχει ανάγκη για δωρεάν αθλητισμό για τη νεολαία και όλο το λαό. Ανοικτά γήπεδα και στάδια για όλα τα αγωνίσματα. Δωρεάν συμμετοχή στους αθλητικούς συλλόγους. Το δημοτικό στάδιο ανήκει σε όλο το λαό,είναι άμεση ανάγκη να παρθεί πίσω το μέτρο του περιορισμού εισόδου στο στάδιο Αργυρούπολης και σε άλλα αθλητικά κέντρα  τόσο για τα σωματεία όσο και για κάθε αθλούμενο ατομικά.

Όσον αφόρα στην ποιότητα ζωής στην γειτονιά μας,το πράσινο είναι κυρίαρχο όπως τονίσαμε και για το ζήτημα του αεροδρομίου και είναι αυτό που λείπει.Άρα είναι αναγκάια η φροντίδα,η περιποίηση του και η επέκτασή του. Οι ελεύθεροι χώροι, τα πάρκα και οι πλατείες πρέπει να είναι ανοιχτά και προσπελάσιμα με απόλυτη προτεραιότητα τη δημόσια και όχι επιχειρηματική χρήση τους. Οι παιδικές χαρές υπάρχει ανάγκη να είναι ανοιχτές καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας με ελέγχους και ασφαλή όργανα αλλά και με το απαραίτητο φυσικό περιβάλλον, ακριβώς δηλαδή αυτό που έχουν ανάγκη οι μικροί/ες μας φίλοι/ες.

Οι δρόμοι που κινούμαστε είναι σημαντικό να είναι ασφαλτοστρωμένοι,  με σήμανση - σηματοδότηση και με την αναγκαία φωταγώγιση. Παράλληλα δεν πρέπει να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα η επέκταση των ποδηλατοδρόμων.

Τέλος, η υψηλή ποιότητα δημοτικών μέσων μαζικής μεταφοράς με δωρεάν πρόσβαση όλων και τακτική κυκλοφορία θα βοηθούσε την πόλη μας.

7. Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

 

Ο Κλεισθένης διατηρεί και βαθαίνει όλα τα αντιδραστικά στοιχειά του Καλλικράτη: κεντρική υποχρηματοδότηση, εξάρτηση από το ΕΣΠΑ, επιχειρηματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του δήμου, αύξηση δημοτικών φόρων. Ενισχύει τις υπερεξουσίες των δημάρχων και δίνει πολλές αρμοδιότητες σε αδιαφανείς επιτροπές. Από την άλλη παραμένουν οι αντιδημοκρατικοί-οικονομικοί φραγμοί για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές, ο ισοπεδωτικός δεύτερος γύρος. Η απλή αναλογική δεν μπορεί να σώσει την ακόμα πιο συντηρητική μορφή της τοπικής διοίκησης.

 

8. Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Επιδιώκουμε πάντα την κοινή δράση και τη συνεύρεση των διαφορετικών ρευμάτων στο κίνημα. Είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει. Βλέπουμε τα πράγματα από μία αντικαπιταλιστική οπτική που προσπαθεί πάντα να συνδέει το κεντρικό με το τοπικό. Η βασική μας διαφωνία με άλλες αγωνιστικές παρατάξεις είναι η υποτίμηση από τη μεριά τους, του τοπικού στη μία και του κεντρικού στην άλλη περίπτωση.Μια απλή προγραμματική συμφωνία με ορίζοντα τις εκλογές δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση βοηθητική για το κίνημα όταν το περιεχόμενό της είναι εκτός της λογικής του αγώνα και της σύνδεσης του τοπικού με το κεντρικό κράτος, όπως ανέφερα, και περιορίζονται μόνο σε διαμάχες εντος του δημοτικού συμβουλίου.

 

 

9. Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Ενισχύουμε την αντίληψη της εργατικής δημοκρατίας,  προσπαθούμε να γενικευτεί, να γίνει νέος τρόπος άσκησης διοίκησης. Γιατί στα αλήθεια δεν χρειαζόμαστε δημάρχους και μόνιμους άρχοντες. Μπορεί να υπάρξει και άλλη δημοκρατία, μπορεί ο λαός ειδικά στο τοπικό επίπεδο να εκπροσωπηθεί με διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχουμε συνηθίσει.  Σε ένα μεταβατικό στάδιο το δημοτικό συμβούλιο θα επικυρώνει τις αποφάσεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος της περιοχής. Γνωρίζουμε την αφετηρία μας αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι δε φοβόμαστε τα δύσκολα, για αυτό και μιλάμε για την έκφραση της αντικαπιταλιστικής αντίληψης και στο δεύτερο γύρο πέρα από τις όποιες αυταπάτες δημιουργούν οι διαχειριστικές λογικές  του τοπικού κράτους

 

Βιογραφικό Γιώργου Μαρκόπουλου.

Γεννήθηκα το 1980 και από το 1985 κατοικώ στα Σούρμενα. Κατάγομαι από το Κόκκινο Μεσσηνίας και την Κρήνη Καβάλας.

Το 2ο δημοτικό, 1ο γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Ελληνικού ήταν τα σχολεία που φοίτησα πριν μετακομίσω για 6 χρόνια στη Ρουμανία το 1998 για τις σπουδές μου στην οδοντιατρική σχολή της Timisoara. Tελείωσα τις σπουδές μου το 2004 ενώ από το 2008 εως και σήμερα διατηρώ το προσωπικό μου ιατρείο στην Αργυρούπολη και είμαι μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Αττικής

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.Στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ασχολήθηκα με το μπάσκετ, σαν αθλητής του Άρη Γλυφάδας και του Α.Σ.Η. Αργυρούπολης, ενώ αργότερα ασχολήθηκα με την πυγμαχία σε τοπικούς συλλόγους.

Είμαι μέλος της ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. νοτίων προαστίων, του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, ενώ από τα τέλη του 2014 μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισες αποτελούμε ιδρυτικά μέλη της ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης.

Με χρονολογική σειρά έχω συμμετάσχει σε διάφορες τοπικές κινηματικές συλλογικότητες και εγχειρήματα όπως τα:  «Δεν Πληρώνω – Ελληνικού Αργυρούπολης» (2010) , «Λαική συνέλευση Ελληνικού Αργυρούπολης» (2011),  «Χώρο Αλληλλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ» (2012), «Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό» (2013) και τη «Συνέλευση για το άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης» (2016) ενώ από τις αρχές του 2018 είμαι μέλος της «Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

 

 

 

 

 

 

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


Φαρμακεία/Νοσοκομεία

Κίνηση σε δρόμους

Ταινίες στην Τηλεόραση