3042020
SLOGAN

Η Αθήνα και τα Προάστια της

20 Μαρ 2019
469 Προβ.

Γίωργος Βουλγαράκης. Μεστός πολιτικός και Δημοτικός λόγος για την Αθηνα

Περισσότερα...

 

Θέλω να καθιερώσω ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της πόλης.
Παρόμοιο με αυτό που είχα κάνει σε όσες θέσεις ευθύνης είχα και εξ αιτίας του οποίου υπήρξα αποτελεσματικός.
Θέλω να καθιερώσω την μέθοδο του benchmarking και στο Δήμο για όλα τα θέματα.
Για το καθένα ξεχωριστά και για όλα μαζί.
Ένα μοντέλο που έχει να κάνει με τη οριοθέτηση πολλών διαδοχικών στόχων με χρονικά ορόσημα και καταληκτικές ημερομηνίες, με επανεξέταση του προϋπολογισμού από μηδενική βάση στο κομμάτι των ελαστικών δαπανών, με ορισμό νέων προτεραιοτήτων και δημιουργία νέων πηγών εσόδων». 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.gr στις 15/3, στο Νίκο Χατζηνικολάου. #athinakaipaliathina #αθήνα

 

13 Μαρ 2019
425 Προβ.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης υπ. Δήμαρχος Αθηναίων

Περισσότερα...Περισσότερα...

 

Επίσημα σήμερα το πρωί ο Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά τα ως Δημάρχου Αθηναίων. Ο επί είκοσι χρόνια Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, πρωτοκλασάτος Υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό στίβο.

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με την υποψηφιότητα Βουλγαράκη δείτε την σελίδα https://www.georgevoulgarakis.gr/

12 Μαρ 2019
393 Προβ.

Σε ανοιχτή καταγγελία προχώρησε η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

Περισσότερα...Περισσότερα...         

 

 

 

Σε ανοιχτή καταγγελία προχώρησε η Δημοτική Παράταξη, Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

H πληροφορία ήλθε με  Δελτίο Τύπου και αναφέρετε στα εξής που μπορείτε να διαβάσετε στο link Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

Σημείωση του exelixinews/newsroom: Πάγια πολιτική της ιστοσελίδας μας είναι η απόλυτη προσήλωση στην ελευθερία του λόγου. Κάθε τοποθέτηση και απάντηση που θα σταλθεί για όποιο Δημοτικό θέμα θα δημοσιευθεί με το ενεργό link του αποστέλλοντα ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, χωρίς τοποθέτηση από εμάς.

 

04 Μαρ 2019
551 Προβ.

Νίκος Μεγαδούκας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

1. Κύριε Μεγαδούκα,είστε επί σειρά ετών πρόσωπο γνωστό στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ,δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι η μακρόχρονη εμπειρία μου στα πράγματα της Δημοτικής αρχής, μου επιτρέπει να βλέπω τα πράγματα σε βάθος.Η σημερινή Δημοτική αρχή στόχευσε και πραγματοποίησε έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα κυρίως που, όπως είναι φυσικό μπορεί να ενθουσιάζουν κάποιους συμπολίτες μας όμως έβαλε στην άκρη όλα τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και καιρό ταλαιπωρούν τους δημότες μας.

2. Επικεφαλής,λοιπόν, της νέας Δημοτικής παράταξης  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗ.Κ.Ε.Α". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

 Επειδή πιστεύουμε ότι το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ πρόσωπο μιας πόλης είναι απαραίτητος παράγοντας της ευμάρειάς της, σκοπεύουμε να παλέψουμε για πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Δημοτικής αρχής και δημοτών. Οι γραφειοκρατίες, οι κωλυσιεργίες και οι διάφοροι λόγοι που ταλαιπωρούν τους πολίτες μας πρέπει να εκλείψουν οριστικά. Ο δήμος πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και γρήγορα σε όλες τις ανάγκες των δημοτών μας.

3. Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

 Αυτό δεν πρέπει επ΄ουδενί να το επιτρέψουμε. Είναι απαράδεκτο να επιτρέψουμε να στερηθεί ο Δήμος κάποιων περιουσιακών στοιχείων του. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως και δυναμικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι γι΄αυτό. Ενστάσεις, δικαστικός δρόμος και τέλος η αποφασιστικότητα της Δημοτικής αρχής και των δημοτών μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια. Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες θα βοηθήσουν σ΄αυτό.

4. Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Η αξιοποίηση του «Ελληνικού» είναι και θετική και απαραίτητη. Ο δήμος μας, όπως και ο τόπος μας χρειάζονται επενδύσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι η σωστή διαχείριση αυτής της επένδυσης. Πρέπει δηλαδή να γίνει με σοβαρότητα και πάντως επ΄ωφελεία του λαού της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

 5. Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Γιατί όχι; Υπάρχει όμως μια μεγάλη επιφύλαξη. Οι χορηγίες αυτές πολύ συχνά οδηγούν σε εξαρτήσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους χορηγούς. Γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

6. Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία,Παιδεία, Πολιτισμός,Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Το καθένα από μόνο του είναι τεράστιο κεφάλαιο και δεν μπορεί να απαντηθεί με λίγα λόγια. Οπωσδήποτε όμως θα σκύψουμε πάνω από το κάθε πρόβλημα που υπάρχει ή θα ανακύψει και θα προσπαθήσουμε με συνεργασίες και συνέργειες να το αντιμετωπίσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

7. Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πιστεύω στην απλή αναλογική, ιδιαίτερα για τους Δήμους και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο ν΄ακουστούν όλες οι πλευρές και ίσως έτσι επιτυγχάνεται μια συναίνεση πολύ γρηγορότερα στις απαραίτητες λύσεις.

8. Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Πάντα υπάρχει περιθώριο για πραγματικές συγκλήσεις, αρκεί να βαδίζουν πραγματικά στον ίδιο δρόμο. Διαφορετικά δε γίνεται τίποτα.

9. Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Ενδεικτικά αναφέρομαι στα πρώτα μεγάλα έργα, τα οποία θα θέσουμε σε άμεση υλοποίηση:  Κατασκευή 6 υπογείων πάρκινγκ. Συγκεκριμένα στη στάση μετρό Αργυρούπολη, στον τερματικό σταθμό του μετρό, στην πλατεία Βάρναλη, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ιασωνίδου δίπλα στην παιδική χαρά και ένα στο Κολυμβητήριο. Υπογειοποίηση Αλεξιουπόλεως και Γερουλάνου στη πλατεία Αγ. Τριάδος και πεζοδρόμηση του υπερκείμενου τμήματος από Θουκυδίδου μέχρι Κύπρου προκειμένου να δημιουργηθεί σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο ένας νέος εμπορικός ιστός για ισόρροπη ανάπτυξη Αργυρούπολης Ελληνικού. Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης / φορτοεκφόρτωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Αντικατάσταση λαμπτήρων με τύπου LED για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Βιογραφικό Νίκου Μεγαδούκα

 Περισσότερα...Περισσότερα...

01 Μαρ 2019
1866 Προβ.

Κώστας Στέφας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

Κύριε Στέφα, είστε γνωστό πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ, δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι σήμερα ένας δήμος δύο ταχυτήτων.  Από τη μια πλευρά όντως υπάρχουν κάποια θετικά έργα, όπως ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών, για παράδειγμα. Η φιλοσοφία της απερχόμενης δημοτικής αρχής ήταν να δοθεί το βάρος και η προσοχή της σε έργα, που για να το πω με πολύ απλά λόγια, προσφέρονται για ωραίες φωτογραφίες και για την συλλογή “like” στο Facebook. Βασικό μέλημα της απερχόμενης διοίκησης ήταν από την πρώτη στιγμή η δημιουργία θετικών εντυπώσεων, παραγνωρίζοντας όμως και παραμελώντας την ουσία. Κι έτσι έχασε τη μάχη της καθημερινότητας και των υποδομών. Δόθηκε βάση σε μικρά έργα βιτρίνας κυρίως και πίσω από αυτά κυριαρχούν σήμερα τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους, η ανυπαρξία νέων υποδομών.

Επικεφαλής, λοιπόν, της  Δημοτικής παράταξης  «ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

Το ανθρώπινο πρόσωπο στη διοίκηση του Δήμου είναι το στοιχείο που θέλουμε να εισαχθεί στη δημοτική ζωή. Ανθρώπινο πρόσωπο σε κάθε πτυχή της δημοτικής ζωής. Από τον τρόπο που θα επικοινωνεί η Δημοτική αρχή με τους δημότες έως τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, μακριά από τις λογικές της αφ' υψηλού συμπεριφοράς και της αλαζονείας που παρατηρείται σήμερα. Στόχος μας είναι  να είμαστε κοντά στον κάθε δημότη και τα προβλήματα του και παράλληλα μας ενδιαφέρει ειλικρινά κάθε δυνατή συναίνεση και συνεργασία με το σύνολο των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι δέσμευσαν κάποια κομμάτια γης στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό προκειμένου να αποδώσουν στους δημότες χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, χώρο Θεάτρου και άλλες τέτοιου είδους λειτουργίες κοινής ωφέλειας. Συνεπώς είμαστε κάθετα αντίθετοι με το ενδεχόμενο να χαθεί έστω και μια σπιθαμή γης. Πρόκειται για κατακτήσεις ετών που θεωρούμε αδιανόητο να τις στερηθούν οι δημότες. Μιλάμε ήδη με νομικούς για τις επιλογές που υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σκληρούς αγώνες πάνω σε αυτό το θέμα. Θα με ενδιέφερε ειλικρινά πάντως να ακούσω την άποψη πάνω σε αυτό το θέμα και του υποψηφίου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Πάγια θέση της παράταξής μας ήταν, από την πρώτη στιγμή, η αξιοποίηση του π. αεροδρομίου Ελληνικού. Έχουμε υπερψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήσεις υπέρ της επένδυσης αυτής  κι έχουμε καταθέσει ταυτόχρονα προτάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου μας .Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να επιτρέψουμε το Ελληνικό και η Αργυρούπολη να μετατραπούν σε «φαβέλες» της Επένδυσης. Για αυτό σε πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε ως νέα διοίκηση την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων  πεζών με ποδηλατόδρομο: Η Λεωφόρος Βουλιαγμένης αποτελεί ένα -απροσπέλαστο για πολλούς- όριο που διαχωρίζει τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις στο Πάρκο με τις επάνω συνοικίες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Θεωρούμε επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων, από μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα,  που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία των συνοικιών με το χώρο του πρώην Αεροδρομίου.

Με την ευκαιρία της ερώτησης σας αυτής, έχω να επισημάνω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό στους συνδημότες μας:

Πλησιάζοντας πλέον στις Δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ξανά σε ένα έργο χιλιοπαιγμένο: οι γνωστοί «επιτήδειοι» πλησιάζουν ανέργους της πόλης μας και  τους τάζουν θέσεις εργασίας ειδικά μέσα στον χώρο της επένδυσης στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Προφανώς δεν τους νοιάζει αν παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη για δουλειά κάποιων συνδημοτών μας και τους κοροϊδεύουν τάζοντας λαγούς με πετραχήλια .

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάνεις δεν έχει θέσεις να δώσει πουθενά. Ειδικά μέσα στον χώρο της επένδυσης του αεροδρομίου. Το γιατί είναι απλό.

Εκεί θα υπάρξουν πολλοί εργολάβοι μεγάλες τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν διαφορετικά κομμάτια του έργου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια αυτοί που θα δουλέψουν οι περισσότεροι θα είναι εργάτες και εξειδικευμένο προσωπικό π.χ. αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κ.λπ. και πολλοί από αυτούς ήδη απασχολούνται και συνεργάζονται με τις ανάδοχες εταιρείες.

Και βέβαια ειδικά ο ιδιωτικός τομέας προσλαμβάνει με δικά του κριτήρια και όχι μέσα από «μπιλιετάκια» όπως έχουν συνηθίσει να υπόσχονται κάποιοι πολιτικοί «παλαιάς κοπής». Μην αφήσετε να σας κοροϊδέψουν προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας!

 

Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ των χορηγιών, υπό μια απαράβατη προϋπόθεση: Οι χορηγίες να είναι πραγματικές και να μην προέρχονται από προμηθευτές του δήμου ή επιχειρηματίες που έχουν ή αποβλέπουν σε οποιαδήποτε οικονομική σχέση με το δήμο.

Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Πιστεύω ότι δεν έχει δοθεί έμφαση στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόληψη και στην κοινωνική πολιτική.

Υπάρχουν υποδομές αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ομπρέλα για την κάλυψη της κοινωνίας μας.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε την τραγική αυτοκτονία ενός μαθητή μας , δυστυχώς λόγω  του bullying που δεχόταν. Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας. Δυστυχώς αυτή είναι η σύγχρονη μάστιγα των σχολείων μας και πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα να σταθούμε αρωγοί όλοι, καθηγητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων

Θεωρώ επίσης ότι μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή στην αποτροπή της ενδοσχολικής βίας πρέπει να έχει και η εκάστοτε  Δημοτική Αρχή.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να είναι ο στενός συνεργάτης του καθηγητή, του μαθητή, του γονέα.

Δυστυχώς στον Δήμο μας, με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής η Κοινωνική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και θεωρώ ότι δεν λειτουργεί επαρκώς. Δεν είναι δυνατόν να στηριζόμαστε κυρίως στο φιλότιμο των λιγοστών λειτουργών της Υπηρεσίας, των οποίων το έργο δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω ότι είναι συγκινητικό και αξιέπαινο.

Στο κομμάτι του πολιτισμού που με ρωτάτε, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να αναδεχθεί και να προωθήσει η επόμενη δημοτική αρχή είναι ο πολιτισμός που παράγουν τα εθνικοτοπικά σωματεία της πόλης μας.

Οι Πόντιοι, οι Κρητικοί,  οι Πελοποννήσιοι, οι Ηπειρώτες, οι χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου μας κάνουν πολύ καλή δουλειά  και εμείς οφείλουμε να την αναδείξουμε και στην περιοχή μας αλλά να είμαστε αρωγοί και υποκινητές ώστε να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Δεν χωρούν «τσιγκουνιές» στον Πολιτισμό. Είναι ο τομέας που χαρακτηρίζει μια πόλη.

Με ρωτάτε για την ποιότητα ζωής. Ποιότητα ζωής είναι όλα τα προηγούμενα, η ομαλότερη καθημερινότητα, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Συνήθως όμως με την έννοια ποιότητα ζωής εννοείται το περιβάλλον της πόλης. Σε αυτό τον τομέα, λάβαμε πρόσφατα τη στήριξη από το Πράσινο Κίνημα, καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση προγραμματικών θέσεων και βασικών αρχών σε ζητούμενα όπως: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, διαχείριση απορριμμάτων – ανταποδοτική ανακύκλωση, νέες τεχνολογίες – έξυπνες πόλεις, κοινωνική πολιτική κ.ά. Καθοριστικός παράγοντας για τη στήριξη της παράταξης μας «Ξανά η Πόλη Μπροστά», από το Πράσινο Κίνημα, είναι το πρόγραμμά μας για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, με όρους που θα διασφαλίζουν τις όμορες τοπικές κοινωνίες και με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα.

Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ένα από τα πιο κλασικά κλισέ σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες εν όψει δημοτικών εκλογών, είναι ότι τα προβλήματα της γειτονιάς μας δεν έχουν "χρώματα" και ιδεολογία. Παρ' ότι κλισέ θεωρώ ότι αυτό έχει βάση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, που όντως μπορούμε να τα λύσουμε με στοιχειώδη διάθεση συνεννόησης και συναίνεσης. Θεωρώ λοιπόν κατ' αρχήν θετικό το ζήτημα. Μένει να δούμε και στην πράξη πώς θα λειτουργήσει.

Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις για συμφωνίες αρχών, αρκεί να υπάρχει και από την άλλη πλευρά τόσο η ειλικρινής διάθεση για συμφωνία όσο και αρχές.

 

Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Η δική μου προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα του δημότη. Ο δημότης πληρώνει δημοτικά τέλη: πληρώνει για την καθαριότητα, για να είναι καθαρός ο κάδος του, κάθε μέρα να υπάρχει αποκομιδή σκουπιδιών, να είναι το πεζοδρόμιο του όσο μπορεί περιποιημένο και ανακατασκευασμένο, η άσφαλτος να μην έχει λακκούβες, το δέντρο να είναι κουρεμένο, να μη βγάζει τα μάτια του ο δημότης όταν περνάει. Σε αυτά οφείλουμε καταρχάς να επικεντρωθούμε: τα απλά τα καθημερινά για τα οποία ο δημότης πληρώνει. Θεωρούνται πολλά πράγματα ταπεινά ή αυτονόητα, όμως αυτά επηρεάζουν την καθημερινή ποιότητα της ζωής όλων μας. Σε αυτά θα δώσουμε άμεσα βάρος. Από κει και πέρα, μέσα στην τετραετία μπορούμε παράλληλα να τρέξουμε και τις επόμενες προτεραιότητες, που έχουμε ήδη εξαγγείλει, κάποια βασικά σημαντικά έργα, υλοποιήσιμα όμως. Όχι “παραμυθένια” έργα: Τις δυο διαβάσεις που θα ενοποιούν τις τοπικές αγορές της Λ. Κύπρου και Λ. Ιασωνίδου με την επένδυση του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και θα τις τονώσουν, ουσιαστική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που σήμερα καταστρέφεται ή παραχωρείται δωρεάν για μικροπολιτικούς λόγους ενώ μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη που θα ανακουφίσουν το δημοτικό ταμείο και κατ' επέκταση την τσέπη κάθε δημότη, την έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής μας, η γενικότερη έμφαση στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

 

Βιογραφικό Κώστα Στέφα

Γεννήθηκα  στο Ελληνικό το 1966 με καταγωγή από την Κέα και την Μάνη.

Έχω σπουδές  Μάνατζμεντ και  Μάρκετινγκ.

Επαγγελματικά απασχολούμαι ως Εμπορικός Αντιπρόσωπος, έχοντας πολυετή θητεία ως  Διευθυντής  Πωλήσεων  σε μεγάλες  εμπορικές και εισαγωγικές  επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης.

Μιλώ την Αγγλική γλώσσα

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο σώμα των Διαβιβάσεων.

Την περίοδο 2003-2006 εργάστηκα ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης και Δημοσίων Σχέσεων στο Δήμο Ελληνικού στο πλάι του τέως Δήμαρχου Ελληνικού Ιορδάνη Εφραιμίδη.

Έχω συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Είμαι  μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ

Ιδρυτικό μέλος του Ν.Α.Ο.ΕΛΛ. Ιππόκαμπος.

Μέλος του συλλόγου «Απόφοιτοι Λυκείου Ελληνικού από την Δημιουργία του»

 Ιδρυτικό μέλος και πρώην γραμματέας στο Σύλλογο Ενοριτών & Φίλων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Ελληνικού.

Υπήρξα Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοτικής Παράταξης "ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ" Ελληνικού-Αργυρούπολης

Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 εκλέχθηκα Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.

Είμαι  παντρεμένος με την  Ελένη Καζατζή, γραφίστρια, στέλεχος επιχειρήσεων στον χώρο της εκτύπωσης,με καταγωγή από την Τρίπολη του Πόντου και το Ρέθυμνο της Κρήτης.

 

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


Φαρμακεία/Νοσοκομεία

Κίνηση σε δρόμους

Ταινίες στην Τηλεόραση