28112021
SLOGAN
01 Μαρ 2019
3359 Προβ.

Κώστας Στέφας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

b_150_100_16777215_00_images_kstefas-1.jpg

Κύριε Στέφα, είστε γνωστό πρόσωπο στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ, δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι σήμερα ένας δήμος δύο ταχυτήτων.  Από τη μια πλευρά όντως υπάρχουν κάποια θετικά έργα, όπως ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών, για παράδειγμα. Η φιλοσοφία της απερχόμενης δημοτικής αρχής ήταν να δοθεί το βάρος και η προσοχή της σε έργα, που για να το πω με πολύ απλά λόγια, προσφέρονται για ωραίες φωτογραφίες και για την συλλογή “like” στο Facebook. Βασικό μέλημα της απερχόμενης διοίκησης ήταν από την πρώτη στιγμή η δημιουργία θετικών εντυπώσεων, παραγνωρίζοντας όμως και παραμελώντας την ουσία. Κι έτσι έχασε τη μάχη της καθημερινότητας και των υποδομών. Δόθηκε βάση σε μικρά έργα βιτρίνας κυρίως και πίσω από αυτά κυριαρχούν σήμερα τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους, η ανυπαρξία νέων υποδομών.

Επικεφαλής, λοιπόν, της  Δημοτικής παράταξης  «ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

Το ανθρώπινο πρόσωπο στη διοίκηση του Δήμου είναι το στοιχείο που θέλουμε να εισαχθεί στη δημοτική ζωή. Ανθρώπινο πρόσωπο σε κάθε πτυχή της δημοτικής ζωής. Από τον τρόπο που θα επικοινωνεί η Δημοτική αρχή με τους δημότες έως τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, μακριά από τις λογικές της αφ' υψηλού συμπεριφοράς και της αλαζονείας που παρατηρείται σήμερα. Στόχος μας είναι  να είμαστε κοντά στον κάθε δημότη και τα προβλήματα του και παράλληλα μας ενδιαφέρει ειλικρινά κάθε δυνατή συναίνεση και συνεργασία με το σύνολο των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι δέσμευσαν κάποια κομμάτια γης στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό προκειμένου να αποδώσουν στους δημότες χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, χώρο Θεάτρου και άλλες τέτοιου είδους λειτουργίες κοινής ωφέλειας. Συνεπώς είμαστε κάθετα αντίθετοι με το ενδεχόμενο να χαθεί έστω και μια σπιθαμή γης. Πρόκειται για κατακτήσεις ετών που θεωρούμε αδιανόητο να τις στερηθούν οι δημότες. Μιλάμε ήδη με νομικούς για τις επιλογές που υπάρχουν και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σκληρούς αγώνες πάνω σε αυτό το θέμα. Θα με ενδιέφερε ειλικρινά πάντως να ακούσω την άποψη πάνω σε αυτό το θέμα και του υποψηφίου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Πάγια θέση της παράταξής μας ήταν, από την πρώτη στιγμή, η αξιοποίηση του π. αεροδρομίου Ελληνικού. Έχουμε υπερψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο εισηγήσεις υπέρ της επένδυσης αυτής  κι έχουμε καταθέσει ταυτόχρονα προτάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη του Δήμου μας .Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να επιτρέψουμε το Ελληνικό και η Αργυρούπολη να μετατραπούν σε «φαβέλες» της Επένδυσης. Για αυτό σε πρώτη προτεραιότητα θα έχουμε ως νέα διοίκηση την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων  πεζών με ποδηλατόδρομο: Η Λεωφόρος Βουλιαγμένης αποτελεί ένα -απροσπέλαστο για πολλούς- όριο που διαχωρίζει τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις στο Πάρκο με τις επάνω συνοικίες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Θεωρούμε επιβεβλημένη και αυτονόητη την κατασκευή δύο υπέργειων διαβάσεων, από μία σε κάθε Δημοτική Κοινότητα,  που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη επικοινωνία των συνοικιών με το χώρο του πρώην Αεροδρομίου.

Με την ευκαιρία της ερώτησης σας αυτής, έχω να επισημάνω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό στους συνδημότες μας:

Πλησιάζοντας πλέον στις Δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ξανά σε ένα έργο χιλιοπαιγμένο: οι γνωστοί «επιτήδειοι» πλησιάζουν ανέργους της πόλης μας και  τους τάζουν θέσεις εργασίας ειδικά μέσα στον χώρο της επένδυσης στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Προφανώς δεν τους νοιάζει αν παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη για δουλειά κάποιων συνδημοτών μας και τους κοροϊδεύουν τάζοντας λαγούς με πετραχήλια .

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάνεις δεν έχει θέσεις να δώσει πουθενά. Ειδικά μέσα στον χώρο της επένδυσης του αεροδρομίου. Το γιατί είναι απλό.

Εκεί θα υπάρξουν πολλοί εργολάβοι μεγάλες τεχνικές εταιρείες που θα αναλάβουν διαφορετικά κομμάτια του έργου. Ειδικά τα πρώτα χρόνια αυτοί που θα δουλέψουν οι περισσότεροι θα είναι εργάτες και εξειδικευμένο προσωπικό π.χ. αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί κ.λπ. και πολλοί από αυτούς ήδη απασχολούνται και συνεργάζονται με τις ανάδοχες εταιρείες.

Και βέβαια ειδικά ο ιδιωτικός τομέας προσλαμβάνει με δικά του κριτήρια και όχι μέσα από «μπιλιετάκια» όπως έχουν συνηθίσει να υπόσχονται κάποιοι πολιτικοί «παλαιάς κοπής». Μην αφήσετε να σας κοροϊδέψουν προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας!

 

Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Είμαι ξεκάθαρα υπέρ των χορηγιών, υπό μια απαράβατη προϋπόθεση: Οι χορηγίες να είναι πραγματικές και να μην προέρχονται από προμηθευτές του δήμου ή επιχειρηματίες που έχουν ή αποβλέπουν σε οποιαδήποτε οικονομική σχέση με το δήμο.

Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός, Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Πιστεύω ότι δεν έχει δοθεί έμφαση στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόληψη και στην κοινωνική πολιτική.

Υπάρχουν υποδομές αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ομπρέλα για την κάλυψη της κοινωνίας μας.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε την τραγική αυτοκτονία ενός μαθητή μας , δυστυχώς λόγω  του bullying που δεχόταν. Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε μια ακόμη απόπειρα αυτοκτονίας. Δυστυχώς αυτή είναι η σύγχρονη μάστιγα των σχολείων μας και πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα να σταθούμε αρωγοί όλοι, καθηγητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων

Θεωρώ επίσης ότι μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή στην αποτροπή της ενδοσχολικής βίας πρέπει να έχει και η εκάστοτε  Δημοτική Αρχή.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να είναι ο στενός συνεργάτης του καθηγητή, του μαθητή, του γονέα.

Δυστυχώς στον Δήμο μας, με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής η Κοινωνική Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και θεωρώ ότι δεν λειτουργεί επαρκώς. Δεν είναι δυνατόν να στηριζόμαστε κυρίως στο φιλότιμο των λιγοστών λειτουργών της Υπηρεσίας, των οποίων το έργο δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω ότι είναι συγκινητικό και αξιέπαινο.

Στο κομμάτι του πολιτισμού που με ρωτάτε, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να αναδεχθεί και να προωθήσει η επόμενη δημοτική αρχή είναι ο πολιτισμός που παράγουν τα εθνικοτοπικά σωματεία της πόλης μας.

Οι Πόντιοι, οι Κρητικοί,  οι Πελοποννήσιοι, οι Ηπειρώτες, οι χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου μας κάνουν πολύ καλή δουλειά  και εμείς οφείλουμε να την αναδείξουμε και στην περιοχή μας αλλά να είμαστε αρωγοί και υποκινητές ώστε να συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

Δεν χωρούν «τσιγκουνιές» στον Πολιτισμό. Είναι ο τομέας που χαρακτηρίζει μια πόλη.

Με ρωτάτε για την ποιότητα ζωής. Ποιότητα ζωής είναι όλα τα προηγούμενα, η ομαλότερη καθημερινότητα, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός. Συνήθως όμως με την έννοια ποιότητα ζωής εννοείται το περιβάλλον της πόλης. Σε αυτό τον τομέα, λάβαμε πρόσφατα τη στήριξη από το Πράσινο Κίνημα, καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση προγραμματικών θέσεων και βασικών αρχών σε ζητούμενα όπως: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, διαχείριση απορριμμάτων – ανταποδοτική ανακύκλωση, νέες τεχνολογίες – έξυπνες πόλεις, κοινωνική πολιτική κ.ά. Καθοριστικός παράγοντας για τη στήριξη της παράταξης μας «Ξανά η Πόλη Μπροστά», από το Πράσινο Κίνημα, είναι το πρόγραμμά μας για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, με όρους που θα διασφαλίζουν τις όμορες τοπικές κοινωνίες και με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής γενικότερα.

Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ένα από τα πιο κλασικά κλισέ σε όλους τους προεκλογικούς αγώνες εν όψει δημοτικών εκλογών, είναι ότι τα προβλήματα της γειτονιάς μας δεν έχουν "χρώματα" και ιδεολογία. Παρ' ότι κλισέ θεωρώ ότι αυτό έχει βάση. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, που όντως μπορούμε να τα λύσουμε με στοιχειώδη διάθεση συνεννόησης και συναίνεσης. Θεωρώ λοιπόν κατ' αρχήν θετικό το ζήτημα. Μένει να δούμε και στην πράξη πώς θα λειτουργήσει.

Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις για συμφωνίες αρχών, αρκεί να υπάρχει και από την άλλη πλευρά τόσο η ειλικρινής διάθεση για συμφωνία όσο και αρχές.

 

Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Η δική μου προτεραιότητα είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα του δημότη. Ο δημότης πληρώνει δημοτικά τέλη: πληρώνει για την καθαριότητα, για να είναι καθαρός ο κάδος του, κάθε μέρα να υπάρχει αποκομιδή σκουπιδιών, να είναι το πεζοδρόμιο του όσο μπορεί περιποιημένο και ανακατασκευασμένο, η άσφαλτος να μην έχει λακκούβες, το δέντρο να είναι κουρεμένο, να μη βγάζει τα μάτια του ο δημότης όταν περνάει. Σε αυτά οφείλουμε καταρχάς να επικεντρωθούμε: τα απλά τα καθημερινά για τα οποία ο δημότης πληρώνει. Θεωρούνται πολλά πράγματα ταπεινά ή αυτονόητα, όμως αυτά επηρεάζουν την καθημερινή ποιότητα της ζωής όλων μας. Σε αυτά θα δώσουμε άμεσα βάρος. Από κει και πέρα, μέσα στην τετραετία μπορούμε παράλληλα να τρέξουμε και τις επόμενες προτεραιότητες, που έχουμε ήδη εξαγγείλει, κάποια βασικά σημαντικά έργα, υλοποιήσιμα όμως. Όχι “παραμυθένια” έργα: Τις δυο διαβάσεις που θα ενοποιούν τις τοπικές αγορές της Λ. Κύπρου και Λ. Ιασωνίδου με την επένδυση του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και θα τις τονώσουν, ουσιαστική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας που σήμερα καταστρέφεται ή παραχωρείται δωρεάν για μικροπολιτικούς λόγους ενώ μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη που θα ανακουφίσουν το δημοτικό ταμείο και κατ' επέκταση την τσέπη κάθε δημότη, την έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο, η αειφόρος ανάπτυξη της περιοχής μας, η γενικότερη έμφαση στην ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

 

Βιογραφικό Κώστα Στέφα

Γεννήθηκα  στο Ελληνικό το 1966 με καταγωγή από την Κέα και την Μάνη.

Έχω σπουδές  Μάνατζμεντ και  Μάρκετινγκ.

Επαγγελματικά απασχολούμαι ως Εμπορικός Αντιπρόσωπος, έχοντας πολυετή θητεία ως  Διευθυντής  Πωλήσεων  σε μεγάλες  εμπορικές και εισαγωγικές  επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης.

Μιλώ την Αγγλική γλώσσα

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο σώμα των Διαβιβάσεων.

Την περίοδο 2003-2006 εργάστηκα ως Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης και Δημοσίων Σχέσεων στο Δήμο Ελληνικού στο πλάι του τέως Δήμαρχου Ελληνικού Ιορδάνη Εφραιμίδη.

Έχω συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Είμαι  μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ

Ιδρυτικό μέλος του Ν.Α.Ο.ΕΛΛ. Ιππόκαμπος.

Μέλος του συλλόγου «Απόφοιτοι Λυκείου Ελληνικού από την Δημιουργία του»

 Ιδρυτικό μέλος και πρώην γραμματέας στο Σύλλογο Ενοριτών & Φίλων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Ελληνικού.

Υπήρξα Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοτικής Παράταξης "ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ" Ελληνικού-Αργυρούπολης

Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 εκλέχθηκα Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.

Είμαι  παντρεμένος με την  Ελένη Καζατζή, γραφίστρια, στέλεχος επιχειρήσεων στον χώρο της εκτύπωσης,με καταγωγή από την Τρίπολη του Πόντου και το Ρέθυμνο της Κρήτης.

 

Pin It

ΕΙΔΗΣΕΙΣ απο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πρωτοσέλιδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

booked.net

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελληνική Αστυνομία - Υπ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Δελτίο Κυκλοφορίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ.

Δελτίο Κυκλοφορίας - ΑΘΗΝΑ

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Listen on myTuner radio!Listen of myTuner Radio!

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ταινίες στην Τηλεόραση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όλοι οι Γιατροί στην Αθήνα | doctoranytime