28112021
SLOGAN
04 Μαρ 2019
2009 Προβ.

Νίκος Μεγαδούκας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

b_150_100_16777215_00_images_megadoukas.jpeg

1. Κύριε Μεγαδούκα,είστε επί σειρά ετών πρόσωπο γνωστό στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ,δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι η μακρόχρονη εμπειρία μου στα πράγματα της Δημοτικής αρχής, μου επιτρέπει να βλέπω τα πράγματα σε βάθος.Η σημερινή Δημοτική αρχή στόχευσε και πραγματοποίησε έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα κυρίως που, όπως είναι φυσικό μπορεί να ενθουσιάζουν κάποιους συμπολίτες μας όμως έβαλε στην άκρη όλα τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και καιρό ταλαιπωρούν τους δημότες μας.

2. Επικεφαλής,λοιπόν, της νέας Δημοτικής παράταξης  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗ.Κ.Ε.Α". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

 Επειδή πιστεύουμε ότι το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ πρόσωπο μιας πόλης είναι απαραίτητος παράγοντας της ευμάρειάς της, σκοπεύουμε να παλέψουμε για πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Δημοτικής αρχής και δημοτών. Οι γραφειοκρατίες, οι κωλυσιεργίες και οι διάφοροι λόγοι που ταλαιπωρούν τους πολίτες μας πρέπει να εκλείψουν οριστικά. Ο δήμος πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και γρήγορα σε όλες τις ανάγκες των δημοτών μας.

3. Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

 Αυτό δεν πρέπει επ΄ουδενί να το επιτρέψουμε. Είναι απαράδεκτο να επιτρέψουμε να στερηθεί ο Δήμος κάποιων περιουσιακών στοιχείων του. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως και δυναμικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι γι΄αυτό. Ενστάσεις, δικαστικός δρόμος και τέλος η αποφασιστικότητα της Δημοτικής αρχής και των δημοτών μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια. Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες θα βοηθήσουν σ΄αυτό.

4. Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Η αξιοποίηση του «Ελληνικού» είναι και θετική και απαραίτητη. Ο δήμος μας, όπως και ο τόπος μας χρειάζονται επενδύσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι η σωστή διαχείριση αυτής της επένδυσης. Πρέπει δηλαδή να γίνει με σοβαρότητα και πάντως επ΄ωφελεία του λαού της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

 5. Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Γιατί όχι; Υπάρχει όμως μια μεγάλη επιφύλαξη. Οι χορηγίες αυτές πολύ συχνά οδηγούν σε εξαρτήσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους χορηγούς. Γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

6. Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία,Παιδεία, Πολιτισμός,Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Το καθένα από μόνο του είναι τεράστιο κεφάλαιο και δεν μπορεί να απαντηθεί με λίγα λόγια. Οπωσδήποτε όμως θα σκύψουμε πάνω από το κάθε πρόβλημα που υπάρχει ή θα ανακύψει και θα προσπαθήσουμε με συνεργασίες και συνέργειες να το αντιμετωπίσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

7. Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πιστεύω στην απλή αναλογική, ιδιαίτερα για τους Δήμους και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο ν΄ακουστούν όλες οι πλευρές και ίσως έτσι επιτυγχάνεται μια συναίνεση πολύ γρηγορότερα στις απαραίτητες λύσεις.

8. Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Πάντα υπάρχει περιθώριο για πραγματικές συγκλήσεις, αρκεί να βαδίζουν πραγματικά στον ίδιο δρόμο. Διαφορετικά δε γίνεται τίποτα.

9. Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Ενδεικτικά αναφέρομαι στα πρώτα μεγάλα έργα, τα οποία θα θέσουμε σε άμεση υλοποίηση:  Κατασκευή 6 υπογείων πάρκινγκ. Συγκεκριμένα στη στάση μετρό Αργυρούπολη, στον τερματικό σταθμό του μετρό, στην πλατεία Βάρναλη, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ιασωνίδου δίπλα στην παιδική χαρά και ένα στο Κολυμβητήριο. Υπογειοποίηση Αλεξιουπόλεως και Γερουλάνου στη πλατεία Αγ. Τριάδος και πεζοδρόμηση του υπερκείμενου τμήματος από Θουκυδίδου μέχρι Κύπρου προκειμένου να δημιουργηθεί σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο ένας νέος εμπορικός ιστός για ισόρροπη ανάπτυξη Αργυρούπολης Ελληνικού. Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης / φορτοεκφόρτωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Αντικατάσταση λαμπτήρων με τύπου LED για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Βιογραφικό Νίκου Μεγαδούκα

 b_150_100_16777215_00_images_vio_megadouka.jpegb_150_100_16777215_00_images_vio_megadouka_1.jpeg

Pin It

ΕΙΔΗΣΕΙΣ απο το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Πρωτοσέλιδα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ

booked.net

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ελληνική Αστυνομία - Υπ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Δελτίο Κυκλοφορίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Θ.Ε.Π.Ε.Κ.

Δελτίο Κυκλοφορίας - ΑΘΗΝΑ

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Listen on myTuner radio!Listen of myTuner Radio!

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ταινίες στην Τηλεόραση

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όλοι οι Γιατροί στην Αθήνα | doctoranytime